"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

28 Şubatçılar affedilirken mağdurları cezalandırılıyor

07 Haziran 2024, Cuma 00:14
AKP kurucularından Fatma Bostan Ünsal, hakkında ağır ceza istenen Hüda Kaya’nın 28 Şubat döneminde de iktidarın hedefi olduğunu hatırlatarak iki dönem arasındaki benzerliğe dikkat çekti.

Gazete Duvar’ın haberine göre Ünsal, “28 Şubat, ilk kurulduğu andan itibaren AK Parti için çok doğal bir hareket noktası olmuştur. Hatırlanacağı gibi AK Parti o süreçte Fazilet Partisi’nin kapatılması üzerine kurulmuştu. Ayrıca 28 Şubat sürecinde hakları ihlal edilenlerin, onların yakınları ve bunlarla bütünleşen muazzam bir kesimin adeta doğal temsilcisi olmuştu. Bu çerçevede adeta motto haline getirilen ‘3 Y ile mücadele’ edileceği söylenirken, o 3 Y’den biri yasaklardı. Açıkça söylenmese bile ‘başörtüsü yasağı’ kolaylıkla mücadele edilecek yasaklardan biri olarak anlaşılıyordu. Çok talihsiz şekilde 28 Şubat’ın artık yaşlanmış, çeşitli sağlık sorunları olan mahkumları affedilirken 28 Şubat’ta belki en ağır şekilde mağdur edilmiş olan Hüda Kaya yine çok ağır biçimde mağdur oluyor. Bu nedenle, hedef aldığı gruplar itibari ile farklılık arz etse de 28 Şubat ve bugünkü haksız uygulamalar esas itibari ile ‘hukukun ihlali’ anlamına geldiği için birbirleriyle büyük benzerlik arz etmektedir” dedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2391
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Seyit Battal arsla

    7.6.2024 17:09:20

    Hüda kayaya Haksızlık ve adaletsizlik yapılmıştır .Ancak bu adaletsiz gorunumu altında Rabbimizin Adaleti islemiyormu? Şimdi Hüda Kayanin ne işi vardı ki Kendi yaşantısı Zihniyeti olan ve terörle arasına Net ve Açık mesafe bir parti içinde ne işi vardı .Selam ve Dua

  • Seyit Battal arsla

    7.6.2024 17:03:43

    Geçmiş olsun

  • mehmet

    7.6.2024 10:07:00

    28 şubat süreci akepe nin iktidarına zemin hazırlamıştır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı