"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

50 polisi şehit eden uçağın pilotu Yarbay Azimetli'in ifadesi!

27 Temmuz 2016, Çarşamba 13:18
Ankara'da Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı bombalayan ve 50 polisi şehit eden uçağın pilotu Yarbay Mustafa Azimetli, bombalama olayını savcılık ifadesinde detaylarıyla anlattı.

Tutuklanarak cezaevine konulan Yarbay Azimetli, Fethullah Gülen'ci olmadığını savundu ama darbede yer aldığını itiraf etti. Kendisine Albay Ahmet Özçetin'in emir verdiğini söyleyen Azimetli, "Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı binasında uçuş yapacağımı ve bir hareketlilik halinde de müdahale etmemi söyledi" dedi. Azimetli, Ankara üzerindeki alçak uçuşları ise halkı korkutmak için yaptıklarını itiraf etti.

DARBE YAPILACAĞINI ALBAY ÖZÇETİN SÖYLEMİŞ

Yarbay Azimetli, darbe günüyle ilgili ifadesinde şunları anlattı:

"Üssün komutanı General Hakan Evrim odama geldi. Teröristle mücadele harekatı olacağını söyledi ve uçaklara mühimmat yüklememi emretti. Albay Ahmet Özçetin, kurmay pilotlara kalmasını söyledi. Tümgeneral Mehmet Dişli ve bir de ismini hatırlamadığım Tuğamiral vardı. Saat 18.00'de bizim filoya geldiler. Saat 19.00'da Albay Ahmet Özçetin darbe yapılacağını bildirdi. Ben bu durumu sorgulamadım. Gölbaşı Özel Harekat binasında uçuş yapacağımı ve bir hareketlilik halinde de müdahale etmemi söyledi."

ÖZEL HAREKATIN BOMBALANMASI

O gece saat 22.00 civarında diğer pilotlarla birlikte 141. Filo'ya gittiklerini belirten Azimetli, ifadesinde bombalama olayını şöyle anlattı:

"Uçuş kıyafetlerimi giydim. Benim uçağımda Ekrem Aydoğdu, arkasında da ben vardım. İkinci uçakta 1. Pilot Üsteğmen Çetin Kaplan, 2. Yüzbaşı Ertan Koral vardı. Benim uçağımda bulunan hedefleme kod adlı sistemi bilmediğimden, 1. Pilot Ekrem Aydoğdu uçağa bindi. 22.45- 23.00 gibi kalkıp Gölbaşı'nda beklemeye başladık. Bu uçuşun bir uçuş planlaması olmadığından 'Aslan-1' olarak çağrı adını verdiler. Bölgede 1 saat bekledik, herhangi bir hareket olmadı. 1 saatin sonunda helikopter hangarından 2 helikopter çıktığını gördük. Bunun üzerine atış yapmaya karar verdim. Birinci uçak helikopteri lazerle işaretleme yaptı, ikinci uçak bombalama yaptı. Burada sadece bir bomba attık, onu da helikopter pistine attık. Yakıtımızın azalması sebebiyle bölgeden ayrıldık" ifadelerini kullandı.

ALÇAK UÇUŞUN AMACI KORKUTMAK

Darbe girişimi gecesi saat 00.15 gibi tekrar 141. Filo'ya indiklerini kaydeden Azimetli, kalkış yaptıklarında ise kendilerine Ankara üzerinde bekleme talimatı verildiğini öne sürdü. Bir müddet bekledikten sonra Yüzbaşı Ahmet Tosun'un telsizden Kızılay'a alçak uçuş yapmasını söylediğini anlatan Azimetli, şunları söyledi:

"Biz de alçak uçuş yaptık. Daha sonra yakıt tükendiği için Akıncılar'a iniş yaptık. 141. Filo'ya gittim ve yakıt deposunda yetkili kimseyi bulamadım. 143. Filo'ya giderek yakıt sıkıntısı olduğunu Albay Ahmet Özçetin'e ve üssün komutanı General Hakan Evrim'e söyledim. Evrim ile depoya gittik, tankerin depoya yanaştığını gördük, nasıl boşaltıldığını bilmediğimiz için yakıt alamadık. 04.00 sıralarında Evrim ile 143. Filo'ya döndük. Elektrikler kesildi. Ahmet Özçetin ile trafoya gittik, elektriği halledemedik, tekrar filoya döndük. Sabah 08.00'de elektrik gelince yakıt yüklemeye başladık. Yakıt bölgesinde bulunan başka uçaklar üssün pistine ateş edip, pisti kullanılamaz hale getirdi."

Azimetli, daha sonra 143. Filo'daki odasına geçip 11.00'e kadar beklediğini belirterek, pistin tekrar bombalanmasıyla birlikte lojmana gittiğini ve gözaltına alınana kadar orada beklediğini kaydetti

AKIN ÖZTÜRK'LE KARŞILAŞMASI

Azimetli, "16 Temmuz sabah 08.00 gibi Akın Öztürk'ün 143'üncü Filo'ya geldiğini gördüm. Halen Üs Komutanı Evrim ön tarafta duruyordu. Akın Öztürk, Hakan Evrim ile konuştuktan sonra makam aracıyla 143. Filo'dan ayrıldı. Kendisinin zorla tutulduğunu gözlemlemedim. Emniyetteki ifademde de FETÖ terör örgütüne mensup olduğumu ve şuan görmüş olduğunuz gibi darp edildiğimden dolayı bu ifademi özgür bir ifade olarak kabul etmiyorum. FETÖ diye adlandırılan Fetullahçı terör örgütü ile bir ilişkim yoktur" şeklinde ifade verdi.

Okunma Sayısı: 6403
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı