"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

65 yaş üstü yasağı mahkemeye taşındı

25 Ocak 2021, Pazartesi 22:43
Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı, 65 yaş üstü yurttaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması için idare mahkemesinde dâvâ açtı.

Uygulamanın yaşlı ayrımcılığı olduğunu ve Anayasa’da güvence altına alınan seyahat hürriyetini ihlâl ettiğini ifade eden vakıf, ihlâl ve istismara yol açmayacak düzenlemelerle yaşlı yurttaşlar için çözümler geliştirilebileceğini kaydetti. Bilim Kurulu’na da seslenen vakıf, kurulu yaşlıların ayrımcılığa tabi tutulmadan, hak ihlâllerine ve istismara uğramadan yaşayabilecekleri tedbirler tavsiyesinde bulunmaya davet etti. Vakıf, 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma yasağının bu haliyle, salgın sürecinde toplum nezdinde 65 yaş üstü hakkında oluşturulan “gereksiz ve kırılgan” olduklarına dair algıyı pekiştirmekten başka bir işe yaramayacağını vurguladı.

Okunma Sayısı: 1342
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı