"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB Konseyi Genel Sekreteri Jagland: Türkiye şu anda birlik olmuş durumda

04 Ağustos 2016, Perşembe 13:43
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile görüştü.

Görüşmede TBMM Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, İstanbul Milletvekili İlhan kesici, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de hazır bulundu.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland,TBMM'de yaptığı açıklamada darbe girişiminin başarısız olmasından son derece memnun olduklarını belirterek "Şayet böyle bir girişim başarılı olsaydı Avrupa Konseyinin Türkiye üyeliği askıya alınmak durumunda kalacaktı.'' dedi.

Thorbjorn Jagland, darbe girişimi sonrasında OHAL ilan edilmesine ilişkin “OHAL Meclis'in çalışmasının durması veya siyasi partilerin çalışmayı bırakması anlamına gelmemektedir" dedi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland beraberindeki heyetle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makamında ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu ve Jagland görüşmenini ardından ortak bir basın açıklaması yaptı.

Thorbjorn Jagland, Avrupa Konseyi olarak Türkiye'deki kurumlara desteklerini iletmek adına geldiklerini belirterek şunları söyledi:

"Türkiye birçok önemli süreçten geçti, geçiyor. Tanklar insanların üzerine sürüldü. İnsanlara ateş edildi. Bu süreçte uçaklar meclisi bombaladı ve siyasi güç ele geçirilmeye çalışıldı. Avrupa Konseyi olarak bu girişimin başarısız olmasından biz son derece memnuniyet duymaktayız. Şayet böyle bir girişim başarılı olsaydı Avrupa Konseyinin Türkiye üyeliği askıya alınmak durumunda kalacaktı. Türkiye şu anda birlik olmuş durumda. Bu anlamda birlik açısından siyasi partilerin önemi de büyüktür. OHAL Meclis'in çalışmasının durması veya siyasi partilerin çalışmayı bırakması anlamına gelmemektedir. Biz her zaman Türkiye ile çalışmaya hazırız. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesindeki güvenceler dahilinde söz konusu süreçlerin Türkiye'de yürütüleceğine inancımız büyüktür."

KILIÇDAROĞLU : BİZLERİ DİNLEMEYE GELMESİ TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNEMLİDİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Thorbjorn Jagland ile verimli ve güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydederek şöyle konuştu:

"Demokrasi ve parlamenter sisteme yapılan bu saldırıyı bütün siyasal partiler toplum kuruluşları meslek odaları ve halkımızla mücadele ederek darbe girişimini engelledik. Parlamentonun üzerine bombalar yağarken açık kaldığını ve görevini yaptığını ifade ettim. Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye'de bir iç savaş olabileceğini, çok sayıda insanın yaşamını yitirebileceğini aktardım. Türkiye'de yaşanan olaylardan büyük kaygı duyduklarını, demokrasinin gelişmesi açısından konsey olarak her türlü katkıyı vereceklerini, darbe girişimcileriyle hukuki mücadele yapılırken bunun hukukun üstünlüğü bağlamında ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettiler. Aynı düşünceleri paylaştık. Dolayısıyla kendisinin Türkiye'nin yaşamış olduğu büyük olay dolayısıyla bizleri dinlemeye gelmesi, bu konuda görüşlerimizi sorması bizim ve Türkiye açısından önemlidir."

DHA

Okunma Sayısı: 1515
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı