"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD'den Rusya'ya gözdağı

21 Ocak 2022, Cuma 16:20
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ukrayna krizini görüştüğü toplantı tamamlandı. Blinken, 'Rusya Ukrayna'ya saldırırsa şiddetli bir karşılık vermeye kararlıyız' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Cenevre'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Rusya Ukrayna'ya saldırabilecek bir durumda. Rusya'nın Ukrayna'da istikrarsızlığa yol açmak için hükümetin devrilmesi de dahil olmak üzere birçok çabasının olduğunu biliyoruz" dedi. 

Blinken'ın açıklamlarında öne çıkanlar şu şekilde:

Rusya'nın askeri yığınağı, Ukrayna'ya güney, doğu ve kuzeyden saldırabileceğini gösteriyor

ABD'nin yazılı cevabının ardından tekrar görüşmeyi planlıyoruz.

Yapmayacağımız şeyler konusunda açık olmak önemli, bunlardan biri de NATO'nun açık kapı politikası gibi temel prensiplerinden taviz vermek.

5'nci madde taahhüdü NATO üyelerini kapsıyor, Ukrayna NATO üyesi değil.

Eğer iki devlet başkanının görüşmesi faydalı olacaksa bunu yapmaya hazırız.

Rusya'yı Ukrayna sınırındaki askerlerini çekmeye çağırıyoruz.

Etiketler: ABD, Rusya, gözdağı
Okunma Sayısı: 1448
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    22.1.2022 16:14:09

    ABD, dünyanın muhtarımı ki kafasına göre diğer devletlere göz dağı verebiliyor, neden yeni bir dünyanın kurulmamasını fırsat bilen ABD, göz dağı verme zamanı geçmiştir, bunun yerine hukuka, insan haklarına, demokrasiye dayalı işbirliğine önem verilmiş olsa bunların hiç birine gerek kalmaz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı