"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akçakale sınırında sessizlik hakim

29 Temmuz 2015, Çarşamba 15:38
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde sessizlik hakim. Türkiye’nin Kandil ve Suriye içerisinde IŞİD ve PKK mevzilerine yaptığı bombalamanın ardından güvenlik güçleri ilçe sınırında ek güvenlik önlemleri almaya başladı. Şanlıurfa istikametinden birçok zırhlı araç ilçeye getirilerek konuşlandı.

Sınırda nöbet tutan askerler, zırhlı araçların içerisinde güvenliği sağlarken sınırda da tanklar yer alıyor. İlçeden kimseyi sınıra yaklaştırmayan güvenlik güçleri, sınır nöbetinde teyakkuz halinde bulunuyor. Türkiye genelinde PKK tarafından yapılan saldırılar sonucunda şehit düşen güvenlik güçleri için ilçedeki iş yerleri ve evler bayraklar ile donatıldı. 

Öte yandan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Tel Abyad’ı PYD ve Özgür Suriye Ordusu'nun ele geçirmesi sonrası ilçeye asılan dev PYD bayrağı indirildi. Bayrak, uzun süre PYD ve Özgür Suriye Ordusu arasında da tartışmalara sebep olmuştu. İlçe merkezinde hiçbir bayrak dalgalanmaz iken Suriye’ye ait ofis binasında küçük bir PYD bayrağı asılı bulunuyor. İlçedeki büyük bayrak direğinde ise bir yıldır asılı bulunan siyah IŞİD bayrağı, ilçenin el değiştirmesi sonucunda indirilmişti. 

Etiketler: şanlıurfa, akçakale
Okunma Sayısı: 1864
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı