"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anahtarcı PKK’lı tutuklandı

07 Kasım 2015, Cumartesi 10:56
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, 2 polisin evlerinde şehit edilmesiyle ilgili gözaltına alınan PKK üyesi bir kişi daha tutuklandı. Bu kişinin, polislerin ev anahtarını ele geçirdiği ve PKK'lıları içeri soktuğu iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, 22 Temmuz'da Bahçelievler Mahallesi'ndeki evlerinde uyurken şehit edilen Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın faillerinin yakalanması için başlattığı çalışma sürüyor. Olayın faillerine yardım ve yataklık ettiği tespit edilen ve olayın ardından Mardin'e kaçtığı belirlenen PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi Hüseyin A, Kızıltepe ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan Hüseyin A, çıkarıldığı mahkemece "kamu görevlisini öldürmek" suçundan tutuklandı. Bu kişi polis memurlarının anahtarını ele geçirmiş ve PKK’lıları içeri soktuğu iddia ediliyor.

Genç polisler Feyzullah Yumuşak ve Okan Acar, PKK tarafından şehit edilmişti.

 

PKK, bu cinayetin tepki görmesi üzerine bunu kendilerinin yapmadığını iddia etmişti.

Olayla ilgili şu ana kadar 6 kişinin tutuklandığı ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Kapıda zorlama yoktu

Polislerin şehit edilmesinin ardından evde yapılan araştırmada kapıda herhangi bir zorlama izine rastlanmamış, PKK'lıların eve hava sıcak olduğu için açık bırakılan pencereden girdiği değerlendirilmişti.

Çözüm sürecinin askıya alınmasına neden olan eylemlerden biri olan saldırının ilk olarak “Apo’nun Fedaileri” denilen grup tarafından yapıldığı açıklanmıştı. Yapılan soruşturma neticesinde eylem öncesinde Suriye’den Türkiye’ye giren PKK’ların olaydan sonra tekrar Suriye’ye kaçtığı tespit edilmişti. Polis beş kişiyi gözaltına almıştı.

Hüseyin A.’nın Suriye’den gelen PKK'lıları sakladığı, polislerin kaldığı evin etrafında keşif yapmalarını sağladığı ve temin ettiği anahtarı verdiği, polislerin şehit edilmesinin ardından da Suriye’ye kaçmalarına yardımcı olduğu öğrenildi. Hüseyin A.’nın sorgusunda susma hakkını kullandı.

Foto: Arşiv

AA

Okunma Sayısı: 1858
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    7.11.2015 12:30:33

    PKK tarzı bir infaz değil. Bu tamamen istihbarat işi gibi durmuyor mu?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı