"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Araçlarla ilgili yeni düzenlemeyi Başbakan Yıldırım açıkladı

24 Şubat 2017, Cuma 12:35
Başbakan Yıldırım, araçlara uçaklardaki gibi kara kutu konulacağını belirterek, "Orta ve uzun vadede, O aracın seyahatinde ne oldu, ne bitti, sollamada hata var mı, hız aşımı var mı? Bunları kaydediliyor." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Çevre Projeleri Açılış Töreni'nin ardından Etimesgut ilçesindeki Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi'ne geçti.

Cuma namazı öncesi esnaf ziyaretinde bulunan Yıldırım, Ahi Evran Camisi önünde gazetecilerle sohbet etti.

Yıldırım, bir gazetecinin, "Görüştüğünüz Şaşmaz esnafı size neler söylüyor?" sorusu üzerine, "Şaşmaz esnafı, 'Bizde hiçbir şey Şaşmaz.' diyor. İş sağlam. Tabii burası oto sanayi sitesi. Altyapıyla ilgili talepleri var. Biz de gördük. Gayret ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile de görüştüğünü, esnafın taleplerinin gereğini yapacağını belirtti.

Oto sanayi esnafının sigorta konusunda birtakım sıkıntıları olduğunu dile getiren Yıldırım, şunları ifade etti:

"Primlerin yüksekliği, kaza yapan araçlara belirli sınırlamalar getirilmesi. Bunlara bakacağız, gözden geçireceğiz. Genel olarak zaten sigorta primleri çok daha yüksekti. Geçen yıl düzenleme yaptık, yüzde 25 geriledi ancak halen yüksek geliyor. Bunun yolu sadece aracı sigorta etmekle olmuyor.

Uçaklardaki, gemilerdeki gibi kara kutu konacak. Orta ve uzun vadede, hemen yarın değil. Bu kara kutu ne yapacak? O aracın bütün seyahatinde ne oldu, ne bitti, sollamada hata var mı, hız aşımı, trafik kuralı ihlali var mı? Bunları hep kaydediliyor. İşin sonunda açıyor, bakıyor herkes kusuruna göre oradaki hasarın bedeline ortak oluyor. Ortak sorumluluk oluyor. Öyle olunca fiyatlar da tamamen düşmüş oluyor."

Konuyla ilgili haberler:

Soygun devam ediyor: Yüksek trafik sigorta primlerine büyük tepki!

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/soygun-devam-ediyor-yuksek-trafik-sigorta-primlerine-buyuk-tepki_410524

Şimşek'ten ''trafik sigortası'' açıklaması: İşte geliştirilen yeni modelin özellikleri...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yapılan kanuni düzenlemelere rağmen zorunlu trafik sigortası primlerinin arzu edilen seviyelere inmediğini belirterek, vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması amacıyla yeni bir model geliştirdiklerini bildirdi.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/simsek-ten-trafik-sigortasi-aciklamasi-iste-gelistirilen-yeni-modelin-ozellikleri_410406

Yüksek sigorta primleri esnafın belini büküyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası primlerinde beklenilen indirimin gerçekleşmediğini ileri sürerek, "Sigorta şirketlerinin yeni fiyatları ilan etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/yuksek-sigorta-primleri-esnafin-belini-bukuyor_408366

Soygun devam ediyor: 5000 liralık araca 2950 lira trafik sigortası istendi!

5 bin liraya aldığı araba için 2 bin 950 lira sigorta bedeli istenen vatandaş, TBMM Dilekçe Komisyonuna şikayet dilekçesi verdi.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/soygun-devam-ediyor-5000-liralik-araca-2950-lira-trafik-sigortasi-istendi_398343

AA

Okunma Sayısı: 1954
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • vefa umurca

    24.2.2017 15:54:56

    yazı 2 ; devamı; trafik kazaları için bundan önce eğitimin neresinde trafik , kurallar, insanlık gibi eğitim süreçleri varki bunu uygulama yoluna gidilecek.??? hep yeni gibi gözüken ama temelde gerçek teknoloji üretmek ve satmak yerine , belirli bir kesim , kişi veya kişiler için uygulama kanun vesaire getirmekten bıkmadınız,,, bir de işni ucunda evet var tabiki gazlayın durun..... amaann şu siyaslerin söylediklerine bişey demicem diyorumyine dayanamıyorum,,, göz göre göre hata olbilecek uygulamaları, mükemmel harika şeyler gibi sununca, dayanamıyorum. çok şükür Ehamdulillah Allah doğruluktan ayırmasın.

  • vefa umurca

    24.2.2017 15:54:38

    hahaha... 10 12 sene önce arkadaşlarıma , dostlarıma, şöyle demiştim, hapşırdığımızda devlet çok yaşa diyecek , global terörizmin, desteklenmesinin ki biz dahil bir çok ülke işine geleni işine geldiği zaman destekledi istediği zaman da tü kaka dedi, şimdi bu tarz uygulamalar abd de 11 eylülle ortaya çıktı avrupa da ise Londra Belçika paris deki saldırılarla oradada şovenist ve devletçi zihniyet insanların özgürlük alanları daraltılarak uygulandı... bu tarz uyguamalar, çok özel kanun ve hukuki olarak bireylerin haklarının korunması ile yapılması gereken işler, akşam yattım sabah kalktım hadi şurayı kazın demeye benzemez..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı