"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Astsubayı şehit eden katil zanlısı sır oldu

16 Ekim 2015, Cuma 11:39
Aydın'da iki yıl önce boşanma kararı alarak babasının evine giden karısını ve kayınbiraderini av tüfeğiyle yaralayan, kayınpederini öldürüp kayıplara karışan 41 yaşındaki H.T., bu yılın başında da yerini belirleyen güvenlik güçleriyle girdiği silahlı çatışmada bir askeri yaralayıp Jandarma Astsubay Emrah Ünalan'ı ise şehit etmişti. Aydın ve İzmir kırsalı ile dağlık bölgelerde arama çalışmaların yürüten güvenlik güçleri, hala H.T.'yi bulamadı.

Aydın'da 7 Eylül 2013'te meydana gelen olayda; kendisinden boşanmak isteyen eşi 41 yaşındaki Ümmühan T.'nin oğlu 17 yaşındaki M.T.'yi de yanına alarak babasının evine gitmesine öfkelenen H.T. çılgına döndü. Uzaktan akrabası kayınpederinin Yukarı Kayacık'taki evine giden ancak kimseyi bulamayan H.T., Aydın merkeze gittiğini öğrendiği yakınlarını Kanlıdere Mevkii'nde beklemeye başladı. 09 HZ 133 plakalı ciple dönen yakınlarının yolunu kesip ateş atan H.T., önce aracın lastiklerini patlattı. Ardından kaza yapan araçtan inen kayınbirader 51 yaşındaki Durmuş T. kayınpeder 72 yaşındaki İbrahim T. ve karısı Ümmühan T.'ye ateş açıp yaradı. Hastaneye kaldırılan kayınpeder İbrahim T. öldü. Ümmühan T.'nin sol, Durmuş T.'nin ise her iki bacağı diz altından kesildi. 

ASKERLE ÇATIŞMAYA GİRİP ASTSUBAYI ŞEHİT ETTİ

Olayın ardından dağlarda saklanmaya başlayan H.T.'yi yakalamak için üç kişilik özel bir tim kuruldu. SUAT adı verilen timin komutanı Jandarma Astsubay Emrah Ünalan ve iki uzman çavuş yaptıkları çalışmalar sonunda H.T.'nin Eğrikavak Mahallesi kırsalında olduğunu belirledi. Geçen 28 Ocak'ta H.T.'yi yakalamak için harekete geçen jandarma; sisli, karlı ve ormanlık bölgede zanlının saklandığı barakaya ulaştı. Jandarmayı fark eden H.T., kendisinden teslim olmasını isteyen jandarmaya ateş açtı. Açılan ateş sonucu Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan ile Uzman Çavuş İrfan Yüksel yaralandı. Yaralıların durumu telsizle bildirmesi üzerine bölgeye helikopterler ve destek ekipler gönderildi. Önce Uzman Çavuş İrfan Yüksel'e ulaşan ekipler, yaralı askeri helikopterle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Diğer yaralı asker Ünalan'a ise uzun süre ulaşılamadı. Arama ve kurtarma çalışmalarının ardından olaydan yaklaşık 2.5 saat sonra bulunan Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan'ın şehit olduğu anlaşıldı. 

Şehit Ünalan'ın, katil zanlısının oğluna sahip çıktığı ve çocuğu eğitemini sürdürebilmesi için yetiştirme yurduna yerleştirdiği ortaya çıktı.

KARLI DAĞLARDA ARANDI

Katil zanlısı H.T.'nin jandarmayla girdiği çatışmadan sonra İzmir Tire'ye bağlı Eğridere ve Yenişehir Köyü yönüne doğru kaçmış olabileceğini değerlendiren güvenlik güçleri Aydın ve İzmir'de alarm verdi. Geçen kış karlı dağlarda haftalarca süren ve komando timlerinin katılımıyla yürütülen arama çalışmalarından sonuç çıkmadı. H.T.'ye geçen zamana rağmen ulaşılamadı. 

BABASI 3 GÜN KORUMAYA ALINDI

Astsubayın şehit edilmesinin ardından H.T.'nin iki kişiyi daha öldüreceği söylentisi üzerine güvenlik güçleri, zanlının babası Mustafa T.'yi İl Jandarma Komutanlığı'nda üç gün boyunca koruma altına aldı. Babaya yönelik herhangi bir tehlikenin olmadığının anlaşılması üzerine baba Mustafa T., evine gönderildi. 

TELEFON KULLANMIYOR, YARDIM ALIYOR

İlk olayın ardından 760 gündür kaçan H.T.'yi yakalamak için çalışmalarını sürdüren jandarma, H.T.'nin iletişime geçebileceği kişileri de takibe aldı. Telefon kullanmadığı tahmin edilen H.T.'nin bölgeyi çok iyi bildiği ve güvendiği bazı kişilerden destek alarak yaşamını sürdürdüğü sanılıyor.

DHA

Okunma Sayısı: 1600
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı