"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Atanmış rektör ve dekana istifa çağrısı

20 Şubat 2021, Cumartesi 23:09
Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasını protesto eden akademisyenler, yeni kurulan Boğaziçi Hukuk Fakültesi’ndeki dekan atamasına da tepki gösterdi.

Akademisyenler, “Atanmış rektörü, rektör yardımcılarını ve hukuk fakültesi dekanını derhal istifaya dâvet ediyoruz” dediler. gazeteduvar’ın haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına tepki gösteren akademisyenlerin protestosu devam ediyor. Kampuste polis ablukasının devam ettiği ve kampuse basın mensuplarının alınmadığı aktarılan açıklamada, “Üniversitemize yönelik gayrimeşrû rektör atamasıyla başlayan siyasî saldırı tam 7 haftadır hız kesmeden devam ediyor. Üniversite iradesi hiçe sayılarak, usûl ve teamüller çiğnenerek iki yeni fakülte açılmasının üzerinden 2 hafta geçti. Bu hafta da yine teamüllerimize aykırı olarak, Hukuk Fakültesi Dekanı’nın bizlerce seçilmeden, bilgi ve görüşümüz alınmadan atandığını medyadan öğrendik” denildi. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri açıklamada, “Son söz olarak atanmış rektörü, rektör yardımcılarını ve hukuk fakültesi dekanını derhal istifaya dâvet ediyoruz. Kabul etmiyoruz! Vazgeçmiyoruz!” denildi.

Etiketler: rektör, dekan, istifa, çağrı
Okunma Sayısı: 2167
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İsmail Özgür

    21.2.2021 03:48:06

    Umarım vatanımız, milletimiz, ve bilim adına en olması gereken sonuçlar ortaya çıkar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı