"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bağdat: Sorumlu Türkiye

05 Haziran 2018, Salı 23:59
Su kaynakları seviyesinde kritik azalma yaşadıklarını belirten Irak hükümeti Türkiye'yi işaret etti. Hükümet Dicle’deki geri çekilmeden Türkiye’nin Batman’da inşa ettiği Barajı sorumlu tuttu.

Bağdat sakinlerinin Dicle Nehri’ni bazı noktalarda yürüyerek geçebildiğini aktaran İngiliz The Times gazetesi, böyle bir durumun ilk kez gözlendiğini vurguladı ve Irak yönetiminin sıkıntıdan Ilısu Barajı gölünü doldurmaya başlayan Türkiye’yi sorumlu tuttuğunu belirtti. Gazete bununla birlikte su seviyelerinin Irak genelinde azalmasından ise halk nezdinde Irak hükümetinin sorumlu tutulduğunu aktardı.

3 ay ertelenecek 

BBC’de yer alan habere göre Irak Su Bakanı Hasan el Canabi, hükümetin sorunun farkında olduğunu ve başa çıkabilmek için 24 adımlık bir plan hazırlandığını söyledi. Halkı su tasarrufu yapmaya çağıran bakan suçu tamamen Türkiye’ye yükledi: “Irak ve Türkiye arasında baraj gölünün doldurulmasının koordine edilmesi için bir anlaşma yapıldı. Ancak Türkiye baraj gölünü 1 Mart’tan itibaren doldurmaya başladı.” Barajın, tarım ürünleri için gereken suyun sağlanması için 1 Haziran’dan itibaren doldurulması gerekiyor. Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Fatih Yıldız ise Ankara’nın politikasını savunarak, Türkiye’nin de son 40 yılın en kötü kuraklığından etkilendiğini söyledi. 

Gazete Irak meclisinde yapılan toplantının ardından Ankara’yla görüşme yapma ve baraj gölünün doldurulmasının üç ay ertelenmesinin istenmesi kararının alındığını yazdı.

Okunma Sayısı: 1966
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı