"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Turhan: Tren kazası sinyalizasyon hatasından olmadı

14 Aralık 2018, Cuma 14:51
Ankara'daki tren kazasına ilişkin eleştirilere cevap veren Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, "Sinyalizasyon sistemi demir yolu işletmeciliği için olmazsa olmaz bir sistem değil. 'Sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu' gibi değerlendirme yapanlar, doğru bir değerlendirme yapmıyor" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Ankara'da dün yaşanan ve 9 kişinin öldüğü tren kazasına ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

Turhan, kazanın sinyalizasyon sistemi eksikliğinden kaynaklandığı yönündeki eleştirilerle ilgili şunları söyledi:

"Adli ve idari tahkikat devam ediyor. Sinyalizasyon sistemi demiryolu sistemi için olmazsa olmaz değil. Bu sistemin olmamasından dolayı demiryollarında işletme yapılamaz diye bir şey yok. Bilgilerinize sunuyorum. Kazadan sonra ‘Sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu' gibi değerlendirme yapanlar, doğru bir değerlendirme yapmıyor."

Turhan "Trenlerde bu sistem var mıydı?" sorusuna ise "Bu soru doğru bir soru değil" cevabını verdi.

Kazanın ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'ndan (TCDD) bir yetkili, "Sinyalizasyon sisteminin olmaması, manuel sistemle kontrol edilmesi kazayı getirdi" demişti.

Etiketler: tren, Ankara, kaza, TCDD, Cahit Turhan
Okunma Sayısı: 1630
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    14.12.2018 15:40:14

    Sinyalizasyon sistemini nasıl kurmadınız ben anlamıyorum! Bu kadar hayati öneme sahip bir durumu neden pas geçip, saçma sapan harcamalar yapılıyor, bunun hesabını nasıl vereceksiniz. İhmalkarlık! Başka bir şey değil. Sinyalizasyon yokken de trenler yürü!.. Peh. Bu nasıl bir anlayış! İzahı mümkün değil!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı