"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakanlık altın arayanı savundu

06 Ağustos 2019, Salı 17:00
Çanakkale’nin Kirazlı-Balaban Çeşmesi mevkiinde Kanada merkezli Alamos Gold firmasının Türkiye iştiraki Doğu Biga Madencilik tarafından yürütülecek altın ve gümüş madeni arama çalışmaları öncesi hazırlıklar sürüyor.

Çanakkale merkeze 30 kilometre uzaklığındaki alanda altın ve gümüş madeni arama faaliyetleri için 2010 yılında gerekli başvuruları tamamlayan Alamos Gold, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini bitirip ilgili bakanlıklar ve bağlı kurumlardan izin alarak bölgede hazırlıklara başladı. Bazı çevre örgütleri tarafından özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, “Kaz Dağları’nda 195 bin ağacın kesildiği” iddia edildi. Söz konusu iddialar üzerine Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamada maden sahasına ilişkin bilgilere yer verildi. Maden bölgesinin Kaz Dağları’na yaklaşık 40 kilometre uzaklığındaki Kirazlı Balaban Tepesi’nde olduğu duyurulan açıklamada, “Altın dahil, madenlerin aranması ve çıkarılması süreçlerinde doğal ortamda siyanür ya da türevi bir madde kullanılmamaktadır.” ifadesine yer verildi. Bakanlığın açıklamasında, Kirazlı Balaban’daki madencilik faaliyetinin Atikhisar Barajı’nın kısa ve orta mesafeli koruma alanlarının dışında yapıldığı, kesilen ağaç sayısının ise 13 bin 400 olduğu duyuruldu.

AA

Okunma Sayısı: 882
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı