"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu rezalete kim izin veriyor?

12 Haziran 2015, Cuma 14:15
Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güvercinlik'te, ormanlık alan içerisine yapılan beş yıldızlı otel tepki topluyor.

Güvercinlik Koyu'nda, bin yatak kapasiteli ikinci otelin inşaatı hızla devam ediyor. Sekiz yıl önce çıkan yangında 150 hektar Halep çamı ve kızılçam ormanı kül olmuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koydaki ormanlık alan, 2006 yılında turistik tesis yapılması amacıyla 85, 80 ve 95 dönüm olarak üç şirkete tahsis edilmişti. 2007 yılında aynı anda üç noktada çıkan yangında 195 hektar orman kül olmuştu.

TURİSTİK TESİS OLARAK TAHSİS EDİLMESİNİN ARDINDAN KOYDA YANGIN ÇIKTI

Yangının ardından dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü olan ve Antalya'dan genel seçime AKP 6. sıra adayı olarak giren İbrahim Aydın, büyük ölçüde insan kaynaklı olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak ne de imara açılacak. Temizleyerek yeşillendireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Güvercinlik Koyu'yla ilgili çevre katliamları yangınla da kalmadı. Yangından bir yıl sonra imar izni alan MNG Holding'e bağlı Günal İnşaat, Pina Yarımadası önündeki körfezde yapacağı beş yıldızlı otele iskele kurmak için yaklaşık 5 dönümlük bir alanı kaçak olarak doldurdu. Çevrecilerden gelen tepkiler üzerine dolguyu yapan şantiye müdürü, "Herkes dolduruyor. İzin bekleseydik zaman kaybederdik. Para cezasını bekliyoruz." açıklamasını yapmıştı. Gelen tepkiler üzerine holdinge 46 bin 500 liralık para cezası kesilmiş, dolguyu kaldırması için de bir yıllık süre tanınmıştı.

NE DOLGU KALDIRILDI NE BÖLGE AĞAÇLANDIRILDI

Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, durumdan haberdar olmasının ardından bölge eski haline getirilmeden dosya önüne gelse de bakmayacağını söylemişti ancak şirket, deniz dolgusunu kaldırmadı ve bölgede ağaçlandırma yapılmadı. Arazinin tahsisi Çankırı İnşaat'a devredildi ve bu şirket, Güvercinlik Koyu'nda beş yıldızlı La Blanche Island Güvercinlik Oteli'ni hizmete açtı. Aynı zamanda koyda 4 numaralı parseldeki 78 bin 791 metrekare arazi üzerinde, 2014 Kasım ayında bir şirket tarafından otel yapılması için çalışma başlatıldı. Hızla ilerleyen otel inşaatının proje yatırım tutarının 60 milyon lira olduğu belirtildi. Proje kapsamında ilerleyen süreçte tesise, deniz kıyısı kesiminde iskele yapılması da planlandığı ifade edildi. Milas Belediyesi mücavir alanı içerisinde yer alan tesisin proje alanına ait imar planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanacak.

Okunma Sayısı: 3812
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    12.6.2015 17:23:27

    YAĞMA,TALAN,YALAN,DOLAN bumu vatanseverlik,bumu hak ve adaletten anladığınız,ALLAHDAN KORKMAZ,KULDAN UTANMAZ DİN İSTİSMARCILARI YAZIK YAZIK .

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı