"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu yanlıştan vazgeçin

20 Mayıs 2017, Cumartesi 00:05
Mülakat sistemine tepki gösteren Ali Yalçın, twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda “Bu anlamsız,hakkaniyetten uzak, siyaseten de sosyal maliyet üreten, herkesi zan altında bırakan, adayı da bunaltan mülakattan vazgeçilsin” çağrısında bulundu.

MillÎ Eğitim Bakanlığı darbe girişimi sonrasında aldığı bir kararla öğretmen alımlarında mülakat sistemini uygulamaya başladı. Birçok tartışmayı beraberinde getiren bu sistemle en son Milli Eğitim bakanlığı tarafından 20 bin öğretmen alımının mülakat sonuçları 17 Mayıs’ta açıklandı. Adayların haksızlıkların yapıldığını dillendirdiği mülakat sitemine bir tepkide Ali Yalçın’dan geldi. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın son dönemde öğretmen alımları için uygulanan mülakat sistemine tepki gösterdi. Ali Yalçın twitter hesabından yaptığı paylaşımlarada “Bu anlamsız,hakkaniyetten uzak, siyaseten de sosyal maliyet üreten, herkesi zan altında bırakan, adayı da bunaltan mülakattan vazgeçilsin” çağrısında bulundu. 

20 Bin istihdam için 60 bin insanı çağırıp bunaltmayın

Yalçın, “Öğretmen alımında “güvenlik soruşturması” devletin yapması gereken bir haktır ve itiraz edilemez. Emanet emin insana yapılır. Fakat; Öğretmen seçme yönteminde 3 katı adayı çağırıp mülakatla içinden almak çok isabetli bir yöntem değildir.Bunda ısrar etmekte doğru değil, 20 Bin istihdam için 60 bin insanı çağırıp, 40 bin adayı “neden ben kazanamadım ve bu puanı aldım” muhasebesi ile bunaltmak yanlış. Güvenlik soruşturmasını geçemeyen insanın kendini sorgulayacağı bir alan vardır. Fakat bahsettiğim noktadaki adaylar şüphe içinde kalırlar. Etraflarındaki insanların bakışı değişir ve ‘acaba’ devreye girer. Bu kaldırılabilecek bir psikoloji değil.Ürettiği sosyal maliyette var” şeklinde yazarak şöyle devam etti; 

Bu yanlıştan acilen dönülmeli 

“Komisyonlarda görev yapanlar açısından da kolay bir süreç değil.Bu, “şu iki kaymakam adayından hangisi daha ehil” seçimi değil. Önemli. Yıllarca okuyup, dirsek çürütüp, üstüne bir de KPSS’yi kazanıp güvenlik soruşturmasına takılmayıp, mülakata takılmak kabul edilebilir değil.  Bu ekmek meselesi. Hayat memat meselesi. Onun için ilk günden buna karşı çıktık. Gerekçelerimiz yaşandıkça daha da net anlaşılıyor. Öyleyse; Bu anlamsız, hakkaniyetten uzak, siyaseten de sosyal maliyet üreten, herkesi zan altında bırakan, adayı da bunaltan mülakattan vazgeçilsin. Bir yanlış uygulamada ısrar etmek yerine,yanlıştan vazgeçmek erdemdir. Daha fazla insanı yaralamadan bu yanlış yoldan acilen dönülmelidir.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 5683
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • sezer

    20.5.2017 00:36:18

    sayın başkan tekrarlı olarak siyasi maliyetten bahsetmiş sosyal maliyeti anladık ama siyasi maliyet hesabı yapmak bunu açıkca ifade etmek sendikaların görevi değildir ayrıca güvenlik soruşturmaları da hükümetin görevi değil hukuk tanımaz keyfiyetidir

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı