"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Buzkıran gemisi törenle denize indirildi

16 Mayıs 2015, Cumartesi 14:38
Norveç merkezli bir firmanın Yalova'da inşa ettirdiği "Ajieyt/Aleut" adlı buzkıran gemisinin denize indirilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Geminin suya iniş kurdelesini, üretici Cemre Tersanesinin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek ve kızı Yaren Cemre Gülcek ile Rus FEMCO firmasının direktörü Alexandr Timoshevskiy ve eşi Irina Timoshevskiy kesti.

Orhan Gülcek, törende yaptığı konuşmada, Havyard AŞ firması için buzkıran gemisi ürettiklerini söyledi.

Böyle bir geminin Türkiye'de ilk kez inşa edildiğini belirten Gülcek, "Bu gemi, Türkiye'de inşa edilen ilk buzkıran gemisidir. Boyu 86 metre, eni 19,5 metredir. Cemre Tersanesi tarafından yapılan bu gemi, Havyard Group AŞ'ye teslim edilen 33'üncü gemidir. Cemre Tersanesi'nde bu firma için 10 gemi daha inşa ediliyor" diye konuştu.

AA

Etiketler: buzkıran, gemi, tersane, yalova
Okunma Sayısı: 1510
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı