"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Canikli de ‘mağduriyet yok’ dedi

21 Ekim 2016, Cuma
15 Temmuz darbe girişimi ardından KHK’lar ile yapılan ihraçlar ve yaşanan mağduriyetler gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘mağdur var falan yok’ sözlerinin ardından Başbakan Yardımcısı Canikli de ‘mağdur yok’ dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli yeni kanun hükmünde kararnamelerin (KHK) geleceğini açıkladı. Canikli, göreve iade edilenlerin olacağını söyledi ve şunları ifade etti: “Yeni KHK’lar gelecek. Çok taze bir KHK daha hazırlıyoruz. İstihbarat ile düzenlemeler masada, bir noktaya geldik. Bu KHK’ya yetişip yetişmeyeceğini bilmiyoruz.  Yeni KHK ile göreve iade edilenler olacak.” BaşbakanYardımcısı Numan Kurtulmuş da Gülen hareketiyle mücadelenin mağduriyet noktasına getirilmeye çalışıldığını belirterek, “mağdur yok” dedi.

16 günlük bebeği annesinden ayırmak nedir?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Başbakan’ın “mağdur edebiyatı yapmayın” sözlerine cevap vermiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “16 günlük bebeği annesinden ayırırsan bu mağdur edebiyatı değildir ey Binali Yıldırım.”

Çelişki yok mu?

Gazetelerde ve sosyal medyada başlayan ‘mağdur var mı yok mu’ tartışmasına hükümete yakınlığıyla bilinen  bir çok köşe yazarı da katılmıştı. Mağdurlar konusunda endişelerin olduğunu dile getiren onlarca isimden birisi olan Star yazarı Selahaddin E. Çakırgil 15.10.2016 tarihli yazısında şu ifadeleri kullanmıştı: “ ‘Meclis İnsan Hakları Komisyonu’ Başkanı Mustafa Yeneroğla’yla da aynı konular etrafında konuşuyor ve bu arada Meclis’in bombardıman edilen yerlerini gezip,  Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop hocanın yanına geçiyoruz.. Orada da aynı dertler.. ‘Toplu tasfiyeler’in mahzurlarına işin taa başından beri değinen birisi olarak görüyorum ki, onlar da rahatsız.. Daha sonra onlarca milletvekili ile sohbetlerde de aynı hassasiyet…Tayyip Bey ekranda, ‘Mağdur falan yok..’ diyor.. Halbuki‚ ‘at izinin it izine karıştığını’ söyleyen de kendisi… ‘Mağdur yok..’ ise itirazların komisyonlarda yeniden gözden geçirileceği vaatleri çelişki olmuyor mu?”

56 bin kişi ağaç kökü mü yesin?

İnsan Hakları Derneği (İHD), 15 Temmuz darbe girişimi ve OHAL sürecinde yaşanan hak ihlallerinin bilânçosunu açıkladı. 3 ayı dolduran OHAL sürecinin birçok kişiyi ‘mağdur ettiğine’ dikkat çeken İHD, iç hukukun etkisiz hale geldiğini de vurguladı. İHD raporuna göre 56 bin 520 kişi kamudan atıldı. İhraç edilen mağdurlar ise özel sektörde de iş bulamadıklarını belirterek çaresiz ve muhtaç durumda olduklarını ifade etti. AKP Isparta İl Başkanı Osman Zabun da mağdurlara ilişkin yaptığı açıklamada “gitsinler ağaç kökü yesinler” demişti. 

Etiketler: nurettin canikli
Okunma Sayısı: 3312
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mehmet Albayrak

    21.10.2016 10:16:41

    Müslüman yalan ASLA SOYLEMEZ (HZ MUHAMMED SAV)iftira atmaz haram yemez başkasının malına mülküne İSİNE ASİNA çökmez HAKKI HUKUKU ADALETİ iyi bilir yaşar yaşatır (TABİKİ MÜSLÜMAN) Gibi yaşayan anlayan anlatan gerisi dünyalık zevk

  • Serdar celik

    21.10.2016 10:04:59

    Sayin canikli bu soyledigine sen inaniyormusun...? Gercekten magdur yok mu.? Bence Allahtan korkmak lazim ....yani istediginiz kadar magdur yok deyin Allah da biliyor magdurlar oldugunu ve Allah hakiyla isiten goren bilendir..bu dunya gecici sonsuz alemde sizlerle yine karsilacagiz magdur yok diyenler...ve emin olun hic bir magdur hakkini helal etmeyecek.!!

  • Toygar

    21.10.2016 08:50:59

    Söz ağızdan çıkınca, sözün esiri olunur! Vebaldir! Kul hakkıdır! Bari susun da nazar etmeyelim! Her şeyin hesaba çekileceği günü hatırlatmak bize düştü sanırım! Hangi makamda olursan ol, gözlere perde inebiliyor. Mevkiini sağlamlaştırmak adına, bir yalanın peşinde çamura düşebiliyormuş insan!.

  • Bencillik

    21.10.2016 08:47:09

    Milleti aklını ve vicdanını biryerlere teslim etmişler diyerek cezalandiran bu zihniyetin sahipleri aslında kendi akıl ve vicdanlarinı ipotek altına aldırmışlar. Bir de daha kötüsü ahiretlerini de hesaba katmıyorlar. Yaptıkları veya yaptırdıkları islerden sadece şu ikiz bebeğini kaybeden anne ve yavrularının hesabinı verebilirler mi? Birkez daha düşünsünler... Allah (cc) hepimizi affetsin. Ağaç kökü yesinler diyeni de!..

  • halep

    21.10.2016 07:35:02

    Hic Muhammedî konusmuyorlar... Yarin Sayin Cumhurbaskani evet magduriyet var derse u donusuyle pardon diyebilirler. Darbecilerin cuntacilarin arkasinda asla iradem yoktur. asker gorunumlu bu teroristler en agir sekilde cezalandirilsin. Duz bir memurun ogretmenin ve yavrularinin vebali ve hakki uzerinizde bu boyle biline. Ya Adl Ya Kahhar Ya Kuddus

  • özkan

    21.10.2016 07:12:55

    Ahirette, mahkeme i kübrada dilleriniz dönüpte aynı şeyi söyleyebilecek misiniz acaba Ahiret çok çetin olacak...

  • Selma

    21.10.2016 03:22:59

    15 yildir magdur edebiyati yap.15 temuzda yine magdurlari oyna .Masum gorun .fakat milletin ustune cok elindeki avcundakini al.magduruyet yok de Emin ol bu magduruyetler dunya ve ahiretinizi coktan yakti

  • Fatıma

    21.10.2016 00:48:39

    Ya ben şunu anlayamıyorum cumhurbaşkanı "at izi it izi" dedi. Arkasından mağduriyetler konuşuldu. Sonra bu mağduriyet söylemleri "FETÖ'nün planı mağduriyet falan yok kimse kusura bakmasın" dedi. Şimdi herkes aynı şeyi söylüyor. Devlet büyükleri siz kendi iradenizle ve vicdanınızla bir fikir beyan edemiyor musunuz ya hu?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı