"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çaycı Emin Ağabeyi rahmetle anıyoruz

18 Ağustos 2019, Pazar 23:57
17 Ağustos 1967 yılında Van’da bir trafik kazasında yanarak şehit oldu. Bu vesileyle Çaycı Emin Ağabeyi, vefat yıl dönümünde duÂlarla anıyoruz.

Bediüzzaman ve Çaycı Emin

Aslen Vanlı olan Emin Ağabey, Doğu Anadolu bölgesinden sürgün olarak Kastamonu’ya gönderilmişti. Kastamonu’da Nasrullah Camii’nin şadırvanında bir çay ocağı işletiyordu. Emin Ağabey Kastamonu’da iken, Üstad Bediüzzaman’ı Kastamonu’da Çarşı Polis Karakoluna getirmişlerdi. Bediüzzaman’la o zaman tanımıştı. Küçük bir alış verişle başlayan hizmeti, ömrünün sonuna kadar devam etmişti. Van’daki  Yemen Bey ismini Bediüzzaman, “Emin Bey” olarak değiştirdi. Risale-i Nur Talebeleri arasındaki ismi ise Çaycı Emin’di. Aynı zamanda doğudaki aşiret beylerinden olan Emin Bey Kastamonu’da uzun süre Bediüzzaman’a hizmet etmişti. 17 Ağustos 1967 yılında Van’da bir trafik kazasında yanarak şehit oldu. Bu vesileyle Çaycı Emin Ağabeyi, vefat yıl dönümünde duâlarla anıyoruz. 

İstanbul - Yeni Asya

Okunma Sayısı: 1326
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı