"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiftçiler yağmur duasına çıktı

06 Aralık 2015, Pazar 14:25
Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde beklenen yağışlar olmayınca çiftçiler yağmur duasına çıktı.

Korkuteli'ne bağlı genelde kuru bakliyat ve meyve üretimi yapılan Büyükköy Mahallesi'nde üreticiler, mevsimin kurak geçmesi ve yeterli yağış olmaması nedeniyle yağmur duasına çıktı. Öğle vakti kılınan namazın ardından Büyükköy İlk ve Ortaokulu bahçesinde İlçe Müftüsü Duran Turgut eşliğinde yağmur duası edildi. Duaya, çevre mahallelerden gelenler de eşlik etti. Kadınların da saf tuttuğu duanın ardından katılımcılara yemek ikram edildi.

Büyükköy Mahalle Muhtarı Yüksel Bayramhan, "İlçede istenilen yağmur yağmadı. Çiftçilerimiz perişan halde. Çiftçiler mahsullerini ekti ama bir damla yağmur yağmadı. Yağmadığı takdirde ciddi ürün kaybı yaşayacağız. Bugün gerçekten güzel birliktelik oldu. Bu, Hz. Peygamber Efendimizin de sünnetidir. Hep beraber sahraya musallaya çıkmak suretiyle dua ettik. Cenabı hak dualarımızı makbul eylesin" dedi.

Yağmursuzluk, bu çeşit dua ve namazın vaktidir

Üstad Bediüzzaman Said Nursi, Emirdağ Lahikası'nın 31. sayfasında kendisine sorulan bir soruya şöyle cevap veriyor:

Sual : Üstadım, yağmur duası ve namazın neticesi görünmedi, faydasız kaldı. İki üç defa bulut toplandı, yağmur vermeden dağıldı. Neden? 

Elcevap : Yağmursuzluk, bu çeşit dua ve namazın vaktidir, illeti ve hikmeti değil. Nasıl ki güneş ve ayın tutulması zamanında küsuf ve husuf namazı kılınır ve güneşin gurubuyla akşam namazı kılınır; öyle de, yağmursuzluk, kuraklık, yağmur namazının ve duasının vaktidir. İbadet ve duanın sebebi ve neticesi emir ve rıza-i İlahidir, faydası uhrevidir. Eğer namazdan, ibadetten dünyevi maksatlar niyet edilse, yalnız onlar için yapılsa, o namaz battal olur. Mesela, akşam namazı güneşin batmaması için ve husuf namazı ayın açılması için kılınmaz. Öyle de, bu nevi ibadet, yağmuru getirmek için kılınsa yanlış olur. Yağmuru vermek Cenab-ı Hakkın vazifesidir. Biz vazifemizi yaptık; Onun vazifesine karışmayız. 

Gerçi yağmur namazının zahir neticesi yağmurun gelmesidir; fakat asıl hakiki, en menfaatli neticesi ve en güzel ve tatlı meyvesi şudur ki: Herkes o vaziyetle anlar ki, onun tayınını veren babası, hanesi, dükkanı değil; belki onun tayınını ve yemeğini veren, koca bulutları sünger gibi ve zemin yüzünü bir tarla gibi tasarrufunda bulunduran bir Zat, onu besliyor, rızkını veriyor. Hatta en küçücük bir çocuk da, daima aç olduğu vakit validesine yalvarmaya alışmışken, o yağmur duasında, küçücük fikrinde büyük ve geniş bu manayı anlar ki: Bu dünyayı bir hane gibi idare eden bir Zat, hem beni, hem bu çocukları, hem validelerimizi besliyor, rızıklarını veriyor. O vermese, başkalarının faydası olmaz. Öyleyse Ona yalvarmalıyız der, tam imanlı bir çocuk olur. Bu münasebetle kısacık altı nokta beyan edilecek.

Haber Merkezi

Etiketler: antalya, yağmur duası
Okunma Sayısı: 1543
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı