"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İpsala’da cami açtı

17 Nisan 2016, Pazar 14:33
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’nin İpsala ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan caminin açılışını yaptı. Görmez, camilerin bağımsızlık simgesi olduğunu ifade ederek, "Camiyi ezanı, İstiklal Marşı'na yerleştirmiş bir milletin ahfadıyız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’nin İpsala İlçesi’nde 'Kutlu Doğum Haftası' kutlamalarına katılmak üzere ilçeye geldi. Hayırseverler tarafından yaptıran Rabia Kadıoğlu Camii’nin açılışına katılan Görmez ve Müezzinoğlu ilçede ilgiyle karşılandı. Cami önünde düzenlenen programa Görmez ile Müezzinoğlu’nun yanı sıra Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Balkanlar'dan gelen müftüler ve ilçe sakinleri katıldı. Cami açılışı öncesinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı camilerin bağımsızlık simgesi olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"Ülkelerin arasına hudutlar konulabilir, ama sevginin arasına hudut konulamaz. Coğrafyaların arasına hudutlar konulabilir ama bir sevgi var ki o sevginin arasına bir hudut konulamaz. Oda peygamber sevgisi Muhammed Mustafa sevgisi ki o bütün peygamberlerin kardeşleri olarak kabul etmiş. Biz peygamberler arasında ayrım yapmayız ayetini bir miraç hediyesi olarak bize getirmiş işte bu sevgi de buluşmak üzere İpsala'da bir aradayız."

Ezan ve camiyi İstiklal Marşı’na yazmış bir millet olduğunu kaydeden Görmez, "Camiler bizim aynı zamanda bağımsızlık simgelerimizdir. Camiyi ezanı, İstiklal Marşı'na yerleştirmiş bir milletin ahfadıyız. İstiklal şairimiz de aynı zamanda camilerimizin, bağımsızlığımızın ve istiklalimizin sembolü olduğunu ifade etmişlerdi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hayırseveler tarafından yaptırılan Rabia Kadıoğlu camiinin açılışını yapan Görmez ve Bakan Müezzinoğlu cami cemaati ve programa katılanlarla öğle namazını kıldı.

 

DHA

Okunma Sayısı: 2146
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı