"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dündar ve Gül için tahliye talebi

23 Aralık 2015, Çarşamba 11:40
MİT TIR’larından silah taşındığına dair görüntüleri yayınladıkları gerekçesiyle tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için tahliye talebinde bulunuldu.

İki gazetecinin avukatları nöbetçi sulh ceza hakimliğine dilekçe verdi. Dilekçede, haberlerin yayınlandığı tarihte İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun yaptığı basın açıklaması hatırlatıldı. Salihoğlu’nun ‘MİT’e ait yardım TIR'larıyla ilgili olduğu iddiasıyla bazı görüntülerle birlikte haberler yayınlanmaya başlanmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığımızın soruşturma dosyası kapsamında ya da Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yetkisizlik kararıyla Başsavcılığımıza gönderdiği dosya kapsamında bu görüntülere ilişkin hiçbir bilgi ve belge yoktur.’ dediği belirtildi. 

Bu açıklama ile başsavcılığın, müvekkillerinin yayın faaliyetinin MİT TIR’larını durduran sivil ve asker kişilerin fiilleriyle irtibatı olmadığını belirtmiş olduğu kaydedildi. 

Aynı açıklamada, ‘Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, siyasi ve askeri casusluk, gizli kalması gereken bilgileri açıklama, terör örgütünün propagandasını yapma’ suçlarından söz konusu yayınları yapanlar hakkında soruşturma başlatılmıştır’ denildiğini belirten avukatlar, başlatılan soruşturmanın müvekkillerin tutuklanmasına gerekçe yapılan örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım etme maddesiyle ilgisi olmadığını kaydetti. 

Okunma Sayısı: 913
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı