"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En çok ticareti onlarla yapıyoruz

25 Ekim 2021, Pazartesi 17:00
Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını talep eden 10 ülke büyükelçisine yönelik “istenmeyen adam” söyleminin ekonomik yönünü değerlendirdi.

Ülker, söz konusu ülkelerin Türkiye’nin ticaretinde önemli yere sahip olduğunu ifade etti. Ülker “10 ülke Türkiye’nin en büyük ticarî partnerleri arasında. Türkiye’ye yatırım yapan yabancı şirketlerin büyük kısmı işte bu 10 ülke arasında yer alıyor” dedi. Ülker, Türkiye İhracat Meclisi’nin rakamlarını aktararak, Türkiye’nin bu yılın 8 aylık döneminde toplam 310 milyar dolarlık ihracat ve ithalat yaptığını ve söz konusu ülkelerin bunun 70 milyarını oluşturduğunu aktardı. Ülker, “2004, 2006, 2007, 2014, 2016, 2017, 2018 ve 2019’da Türkiye’ye en fazla yatırım yapan ülke unvanının sahibi olan Hollanda, tek başına 165 milyar dolarlık yatırımın yüzde 16’sını kendisi karşıladı” dedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 700
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı