"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ermenistan ve Azerbaycan arasında ateşkes

05 Nisan 2016, Salı 15:07
Ermenistan işgali altında bulunan Karabağ'da ateşkes kararı Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından da doğrulandı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Karabağ'da, Dağlık Karabağ sözde savunma bakanlığı, ateşkesi kabul ettiğini bildirdi. Bu açıklama ilk olarak Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı. Daha sonra ise Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan 'Ermenistan ise çatışma durduruldu' açıklaması geldi. 1 Nisan gecesinde başlayan çatışmalarda son bilançoya bakıldığında 100’den fazla Ermenistan askeri öldü, 20 civarında da Azeri askeri şehit oldu. Çatışmalardaki en çarpıcı sonuç ise Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altında bulunan birçok bölgeyi geri alması oldu.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda Ermeni silahlı güçlerine bağlı 170 asker öldürüldü, 12 zırhlı araç imha edildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusunun aldığı önlemler ve hedeflere vurduğu darbeler sonrasında karşı tarafın büyük kayıplar verdiği, Ermeni güçlerinin silahlarını bırakarak panik içerisinde geri çekildiği bildirildi. Açıklamada, geçen günlerde Azerbaycan ordusu tarafından geri alınan mevzilerin güçlendirildiği belirtildi.

Okunma Sayısı: 2362
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    5.4.2016 16:11:44

    Azerbaycan oltaya geliyor!.. Durduk yerde toprak kaybedeceği bir silahlı mücadele, savaş ortamına (her ne derseniz artık) niye girsin ki Ermenistan!.. Bunu yapması için ahmak olması lazım! Yakında her şey anlaşılır. Biraz sevinç çığlıkları atsın Azeri kardeşlerimiz, ama dikkatli olsunlar! Bunun arkası pek hayır görünmüyor!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı