"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eski AKP'li kamu denetçisinden itiraf gibi açıklamalar

12 Mayıs 2016, Perşembe 17:42
Kamu Denetçiliği Kurumu Denetçisi ve AKP Eski Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan, Türkiye'nin bürokratik bir devlet olduğunu belirterek, "Ben milletvekilliği yaptım. Yaşamış bir insan olarak üzülerek söylüyorum. Biz Meclis'te el kaldırıyoruz. Ama çoğu zaman niye el kaldırdığımızı doğrusu bilmiyoruz. Çünkü milletvekilinin o kanununu okumaya vakti yok ki" dedi. Aslan, kurumları denetleyemediklerini de itiraf etti.

Zekeriya Aslan, Kamu Denetçiliği Uzmanı Ramazan Aktürk ile birlikte Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen 'Yerel Yönetimler ve Ombudsmanlık' konferansına katıldı.  Aslan, Türkiye Kamu Denetçiliği Kurumu hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

"Asla ve asla kurumları yargılamıyoruz ve denetlemiyoruz. Kurumları denetliyoruz ama yol arkadaşı olarak denetliyoruz. Şöyle yapsak daha iyi olur, böyle yapsak daha iyi olur diye. Kesinlikle bir mahkeme gibi yargılama yok bizde. Haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız, hakkım gitti, menfaatim gitti, ya da herhangi bir idare haksızlık yaptı diyorsanız, şikayet edip e posta yolu ile bize gönderiyorsunuz hepsi bu. Şikayet edip bırakıyorsunuz. Tabiri caiz ise beleş, hiç para yok. Hiç para vermiyorsunuz. Sizin adınıza her şeyi devlet yapıyor. Keşif ise devlet yapıyor, bilirkişi raporuysa devlet yapıyor, tanık dinlenecekse biz dinliyoruz. Bunların karşılığında şikayetçiden beş kuruş para alınmıyor. Böyle bir şey nerde var?"

"BÜROKRATİK BİR DEVLETİZ"

23'üncü dönemde parlamentoya girdiğini hatırlatan Aslan, şöyle devam etti:

"Ankara da bizim en büyük uğraştığımız alan bürokrasi. Kim ne derse desin bürokratik bir devletiz. Ben milletvekilliği yaptım, adalet komisyonunda çalıştım. Şunu gördüm, milletvekilleri Meclis'te hakikaten vitrin. Kanunların hepsini bürokratlar yapar. Yaşamış bir insan olarak üzülerek söylüyorum. Biz Meclis'te el kaldırıyoruz. Ama çoğu zaman niye el kaldırdığımızı doğrusu bilmiyoruz. Bu da yaşadığımız bir gerçek. Çünkü milletvekilinin o kanununu okumaya vakti yok ki. Ben onları eleştiremem. Millet Meclisi dediğiniz yasama yapar, kanun yapar. Bizim memlekette, yasamanın dışında her şey yapıyor. Belki en son yaptığı iş yasama, kabul etmek lazım. Bunları masaya yatırmak lazım ciddi ciddi."

DHA

Okunma Sayısı: 2986
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • sedat

    14.5.2016 11:21:02

    yapırım gücü olan kurumlar bile kararlarını uygulatmakta zorlanıyorlarken hiç bir yaptırım gücü olmayan Kamu Denetçiliği Kurumu'nun arkadaş tavsiyesinden başka bir etkisi olamıyor .SGK 30 yıl fazla hizmet için bir kuruş vermem kanunlara aykırı diyor. Mahkemeye ver hakkını vereyim mahkeme masraflarını da ödeyeyim, eğer mahkemeye vermezsen devlet hakkını yer sen de avcunu yalarsın. eski emeklilerden de atarım 6 sıfırı veirim 15 kuruş görürsün gününü devletten hakkını istemek nasıl olur. ama 10 yıl önceden 15 kuruş borcun kaldıysa devlet onu bir yuvarlar 15 bin lira ödersin aklın başına gelir. yazıklar olsun 21. yüzyılda (yeni türkiye sloganı ile " devletin adalet anlayışına...Allah maun sıuresini kimin için indirmiş acaba???

  • serhat

    13.5.2016 13:08:32

    e rabbim sormaz mı bilmediğin bir şey için niye onay veriyorsun el kaldırıyorsun.

  • bilal

    13.5.2016 10:52:48

    Bilmediği şeye el kaldıran sa..ın en sa....idır. Niye gittin oraya o zaman.

  • CESUR ADAM

    12.5.2016 20:49:47

    REİS biliyorya diğerleri neden düşünecek,emme -basma tulumbası iyiiddiiir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı