"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Faciadan kurtulan madenci: İki yıldır işsizim, davaya borç parayla geldim

17 Aralık 2015, Perşembe 12:12
Manisa’nın Soma ilçesinde 301 işçinin şehit olduğu, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Eynez maden ocağındaki faciadan kurtulan Cüneyt Sualp, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada verdiği ifadede, iki yıldır işsiz olduğunu ve duruşmaya borç parayla geldiğini söyledi.

Maden faciasıyal ilgili, sekizi tutuklu 46 sanıklı davanın beşinci duruşmasının üçüncü celsesi devam ediyor.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, facia sırasında madenden çıkarılan işçiler ve kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerde bulunanlar şahit olarak dinleniyor.

Bunlardan Sualp, dumandan etkilenen arkadaşlarını, bantlara alıp yer üstüne çıkardıklarını anlattı. Sualp, “Beyaz duman geldiğinde trafonun içindeydim. İlk beyaz duman geldiğinde bekledik, belki geçer diye. Sonra çok yoğun bir duman gelmeye başladı. Beyaz duman gelmeden yarım saat öncesine kadar bantlar çalışıyordu. Beyaz duman geldiğinde bantlar durmuştu. Bulunduğumuz yere yakın temiz hava bölgesi vardı, biz de oraya kaçtık." dedi.

'ÖDÜNÇ PARAYLA DURUŞMAYA GELİYORUM'

İfadesinin alınmasının ardından Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı tarafından şikayetinin olup olmadığının sorulması üzerine Cüneyt Sualp,

"Şikayetçi değilim. Ben evini geçindirmeye çalışan biriyim. İki yıldır işsizim. İki çocuğum var. Ödünç para alarak buraya geliyorum. Davayla uğraşamam. O yüzden şikayetçi değilim. İki tane çocuğa bakıyorum." şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Ballı, "Şikayetçi olsan da olmasan da gerek görülürse seni buraya çağıracağız." dedi. Mahkeme Başkanı Ballı tarafından, Sualp'in daha önce Kınık Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verdiği ifadesi okundu.

Daha önce, "Fazla üretime yönelik baskılar vardı. Ölen vardiya amirimiz Koray Karadağ'ı, bir şartelciyi bant çalışmadığı için döverken gördüm." şeklinde verdiği ifade dikkat çekti.

Bu ifadenin doğru olup olmadığının sorulması üzerine Sualp, daha önce üretim baskılarının olduğunu ve kazada ölen vardiya amiri Karadağ'ın, bir madenciyi hırpalarken gördüğünü tekrarladı.

Okunma Sayısı: 1182
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı