"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gebze'deki coplu müdahale hakkında valilikten soruşturma

20 Nisan 2019, Cumartesi 11:16
Gebze Cezaevindeki tutuklu yakınlarına destek olmak için cezaevinin önünde eylem yapan kişilere polis müdahale etti. Polisin müdahale sırasında cop kullandığını gösteren video sosyal medyada tepki topladı. Kocaeli Valiliği konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlülerden bir kısmı, terör örgütü PKK Lideri Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığı iddiasıyla tecridin son bulması gerekçesiyle açlık grevi yapıyordu. Onlara destek olmak isteyen yakınları ise 9 Nisan tarihinden itibaren cezaevi önünde nöbet tutarak eylem yapma kararı aldı.

Ancak 18 Ekim 2018 tarihinde çıkardığı bir kararla cezaevi yakınlarında eylem yapılmasını yasaklayan Kocaeli Valiliği, protestocuların daha önce de dağıtıldığını ama ilk defa olumsuzluk yaşandığını belirtti.

Cop ile müdahale tepki çekti

Cuma günü Gebze Cezaevi önünde toplanan kadınlara polis müdahale etti. Güvenlik güçlerinin kadınları olay yerinden uzaklaştırdığı sırada cop ile ittiğini gösteren video, tepkiyle karşılandı.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da görüntüleri paylaşarak, "Gebze Cezaevi’nde açlık grevinde olan çocukları için hapishane önüne gitmeye çalışan annelere elle ve copla yapılan polis tacizi iktidarın nasıl zalim hale geldiğinin yüzüdür. Konunun takipçisi olacağım. Bu memurla ilgili bir işlem yapacak mısınız?" yorumunda bulundu.

Valilik: Yetkisini aşanlar hakkında soruşturma başlatıldı

Kocaeli Valiliği tarafından cumartesi kamuoyuna yapılan duyuruda, Gebze ve Kandıra Cezaevleri etrafında eylem yapılmasının yasak olduğu hatırlatılırken, 9 Nisan’dan beri düzenlenen protestolara her gün müdahale edildiği ve daha önce bir olumsuzluk yaşanmadığı açıklandı.

Bildiride video görüntüleriyle ilgili ise, “19.04.2019 tarihinde yapılan eylemlere müdahale sırasında yetki ve maksadını aşan güvenlik görevlileri hakkında gerekli inceleme ve soruşturma işlemi başlatılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Euronews Türkçe

Etiketler: Kocaeli, Gebze, protesto, polis
Okunma Sayısı: 1694
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı