"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genç “Muhabbet Fedaileri” şölende buluştu

31 Mayıs 2016, Salı
Risale-i Nur enstitüsü’nün 7.sini düzenlediği gençlik kongresi yapıldı. Kongre, pazar günü ankara’daki yoğun katılımlı “gençlik şöleni” ile sona erdi.

Risale-i Nur gençliği, Üstadları Bediüzzaman Said Nursî’ye ‘sadakte’ demek için Ankara’daydı. Ankara Nazım Hikmet Kongre Salonu’nda yapılan Gençlik Şöleni’ne katılım yoğun oldu.

Risale-i Nur Enstitüsü’nün 7. sini düzenlediği Risale-i Nur Gençlik Kongresi’nin bu seneki konusu, “Doğru İslâmiyet ve İslâmiyete Layık Doğruluk” idi. Kongre kapsamında bilgi yarışmaları ve masa çalışmaları yapıldı. Program 29 Mayıs Pazar günü yapılan “Gençlik Şöleni” ile nihayete erdi. 

8 Mayıs ve 14 Mayıs tarihlerinde lise ve üniversite talebelerinin iki kategoride ve kızlar-erkekler olmak üzere iki ayrı grupta yarıştıkları bilgi yarışmaları neticesinde dereceye girenlerin hediyeleri de takdim edildi.

BU GENÇLERİ ALKIŞLAYIN

Sunuculuğunu Celil Çelik’in yaptığı şölen, Recai Öztürk’ün Kur’ân tilavetiyle başladı. Risale-i Nur Enstitüsü Ankara temsilcisi Hayatı Binler’in selamlama konuşmasının ardından programın açış konuşmasını ise Risale-i Nur Enstitüsü Genel Sekreteri Ahmet Dursun yaptı. Dursun’un, “Delikanlım, işaret aldığın gün atandan, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan! Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan… Size selam getirdim Nurlu ufuklardan. Size selam getirdim Nurlu bayramlardan” hitabıyla başlayan konuşması salonda coşkuyla karşılık buldu. “Doğru İslâm’ı ve İslâmiyet’e layık doğruluğu ilimden, irfandan, faziletten, ahlâktan kaleler dikerek gösteren bir gençlik” ifadeleriyle makul olan gençliği tanımlayan Dursun’, şöyle devam etti:

“Kendilerini ‘muhabbet fedaileri’ olarak adlandıran bu gönül erleri; bölünmelerin, ayrışmaların, ayrılmaların konuşulduğu; çatışmaların, dövüşmelerin arttığı, kanın durmadığı bir ortamda Türkiye’nin yegâne şansı olarak güler yüzünü göstermeye, Türkiye’nin, İslâm âleminin ve insanlığın ümidi olmaya devam ediyor. İşte Rabbimizin hoşnut olduğu, kâinatın, meleklerin, aziz Üstadımızın alkışladığı, ellerindeki nurlu reçetelerle cihana ışık saçan bu gençlik hemen yanı başınızda, bu salonda… Her türlü övgüye mazhar gençlerimize alkış rica ediyorum.” 

GELECEK ELLERİNİZDE ŞEKİLLENECEK

Şölen, Prof. Dr. Hüseyin Uzun’un “Doğru İslâmiyet” konulu konferansıyla devam etti. Uzun, gençlere hitap ettiği konuşmasına ‘doğru İslâmiyet’i tanımlayarak başladı ve konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: 

“Sevgili gençler; asrımız insanının saadet ve mutluluğu için İslamiyeti, Kur’ânî ve Nebevî düsturları dikkate alarak doğru bir şekilde yorumlayan, maddî ve manevî ihtiyaçlarımıza cevap veren Bediüzzaman’ın Risale-i Nur eserlerini çokça okuyup, anlamaya çalışmalıyız. Geleceğimiz, doğru İslâmiyeti kavrayıp hayatında yaşayan siz gençlerin ellerinde şekillenecektir. 

Risale-i Nur gençliğinin özelliklerine de değinen Uzun, “Risale-i Nur’dan doğru İslâmiyet dersini alan bir genç; hiçbir insana hatta canlıya, karıncaya bile zararı dokunmaz. Çünkü şefkatle, sevgiyle, muhabbetle hareket etmeyi ders alırlar. Çünkü Risale-i Nur gençliği, muhabbet fedaileridirler. Risale-i Nur’dan doğru İslâmiyet dersini alan bir genç; teröre destek vermez, bölücü değil kaynaştırıcıdır; yıkmadan, dökmeden, tahrip etmeden; daima yapıcı, tamir edici müspet hareket tarzını esas alır.” sözleriyle programa katılan gençlere şevk verdi.

Şölen “Doğru İslâmiyet” konulu sinevizyon gösterisi ve Ömer Faruk Koç’un şiir dinletisi ile devam etti. 

MUSIKÎ DİNLETİSİ

Masa çalışmaları tebliğlerinin ardından tasavvuf musikîsi sanatçısı İbrahim Meletlioğlu’nun konseriyle program renklendi. Yeni albümünden parçalar seslendiren Meletlioğlu, program sonrası albümlerini imzaladı.

BİLGİ YARIŞMASI HEYECANLI GEÇTİ

Kongre kapsamında, lise ve üniversite talebelerinin iki ayrı grup olarak yarıştığı Risale-i Nur bilgi yarışmasında dereceye girenler sahneye çağrılarak ödüllendirildi.

Erkeklerde lise grubunda birinci Ahmet İlhan-Mersin,  ikinciliği Abdullah Değirmen-Düzce, Mehmet Birsen-Diyarbakır ve Yasin İriboz-Konya paylaşırken, üçüncü ise Fatih Cankıymaz-Konya oldu.

Erkekler üniversite grubunda ise:

Birinciliği Muhsin Er-Adana ve Melih Daşdelen-Ankara paylaştılar. İkinciler Furkan Öz-Niğde, Ahmet Ataç-Bayburt ile Ömer Arat-Diyarbakır olurken, Üçüncüler arasına Ahmet Aydın-Düzce ve  İshak Arı-Bursa isimlerini yazdırdı.

KIZLAR DA YARIŞTI

Kızlarda lise grubunda birinci Zeynep Gül Yıldız-Karaman olurken ikinciliğe Gülizar Aydoğdu-İzmir adını yazdırdı.

Kızlarda üniversite grubunda ise durum şöyle oldu. dereceye girenler:

Birinci: Nuriye Sultan Kostak-İstanbul; İkinci: Gülsüm Salman-Konya: Üçüncü: Beyzanur Emiştekin-Afyon

Her iki kategoride de dereceye girenlerde; birincelere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın verildi.

Program, merakla beklenen Oğuz Kızıklı’nın kum gösterisi ile sona erdi. 

Program sonunda Yeni Asya gazetesiyazar ve çizerleri eserlerini imzalayarak okurlarıyla sohbet etti.

5 AYRI MASA

Kızlar ve erkekler olarak ayrı gruplar şeklinde düzenlenen masa çalışmalarının sonuç bildirileri, masa çalışmalarına katılan gençler tarafından tebliğ edildi. “Doğru İslamiyet” konusu 5 ayrı masada çalışıldı. 

ERKEKLER

1. Masa:

“Avrupa ve Doğru İslamiyet”: Muhsin Er, Tayfur Gür, Hasan Türkmen, Veysel Karahan, Muhammed Vapur, Muhammed Agâh Özel

 2. Masa:

“İnsaniyet-i Kübra ve Doğru İslamiyet”: Bilal Said Parlakoğlu, Mustafa Sabri Kovancı, Ali Eşref Atıcı, Yunus Atıcı, Ömer Narin, Emrah Atay, Yasir Özer, Hakan Yaşar

 3. Masa:

“Nübüvvet ve Doğru İslamiyet”: Nebi Karaman, Osman Gökçe, Mehmet Kılıç; Said Akça, Esat İnceman, Ekrem Hamza Alşan

 4. Masa:

“Terör ve Doğru İslamiyet”: M. Fatih Adak, M. Sait Ataç, Veysel Ömer Demir, Serkan İlğen, Emrah Ökten, İbrahim Berk Soncan, Abdulkadir Sinoğlu, Ahmet Nur Aydın, Emre Demirdöğmez, Ömer Yiğit, Ramazan Atay, Ahmet Zübeyir Ataç,  Ömer Faruk Topçu, Burak Demirel

 5. Masa:

“Mezhepler ve Doğru İslâmiyet”: Semih Fidan, Melih Can Daşdelen, Bayram Keskin, Ömer Alan, Fatih Mehmet Dolu, Kemal Vapur, Ümit Acar

KIZLAR

1.,3. ve 5. Masalar:

Ayşenur Yıldırım, Betül Boruzan, Feyza Kurun, Zeynep Karahan, Betül Şeker, Tuba Nur Karakurt, Fatmanur Dalgıç, Fatıma Nur Hacınebioğlu, Rabia Demir, Hasret Aslan, Nur Sema Diler

2. Masa: 

Ayşegül Kaya, Ebru Yüksel, Nur Sema Dinler, Esranur Kömürcü, Ayşe Mine Kocalan, Rukiye Şahin, Kübra Örnek, Tuğba Karaaslan

4. Masa: 

Esma Nur Adıbelli, Fethiye Songül Akay, Hilal Yeğen, Kübra Ünüvar, Derya Gündoğdu, Leyla Öztaş

HABER: ŞULENUR YILDIRIM

Genç Saidler Üstad'a “sadakte” dedi

Risale-i Nur Enstitüsü’nün organize etttiği, “Doğru İslâmiyet ve İslâmiyete Lâyık Doğruluk” konulu 7. Risale-i Nur Gençlik Kongresi'nin fotoğraflarını görmek için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/foto-galeri/genc-saidler-ustad-a-sadakte-dedi_398717

Okunma Sayısı: 4599
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kubilay

    31.5.2016 19:54:23

    Onlar muhabbet fedaileridir zira üstadları öyle haykırmıştı hakikati göremeyen husumet ehline karşı"BİZ MUHABBET FEDAİLERİYİZ HUSUMETE VAKTİMİZ YOKTUR"Genç muhabbet fedailerini tebrik ediyor muhabbet ve şevklerinin devamına ve tezyidine duacıyız.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı