"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gençler, ülkeden kaçıyor

29 Ağustos 2019, Perşembe 22:48
CHP Hatay Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Suzan Şahin Türkiye’de giderek artan beyin göçü sorununu Meclis gündemine taşıdı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, özellikle gençlerin ve kadınların yurt dışına göç ettiğini belirten Şahin, sadece 2017 yılında 253 bin 640 kişinin yurt dışına göç ettiğini hatırlattı.

Şahin yaptığı açıklamada, “OHAL döneminde yaşanan ihraçlar ve baskı ortamı hekimler, akademisyenler ve mühendisleri gibi yetişmiş işgücünün de göç etmesine yol açmıştır. Ayrıca istikrarsız iş ortamının meydana getirdiği güvensizlik Türkiye’nin dünyada en çok milyoner kaybeden üçüncü ülke olması ile sonuçlanmıştır. Ekonominin yönetilememesi ve AKP’nin baskıcı siyaseti, özgürlük alanının daraldığını düşünen ve gelecek kaygısı yaşayan yetişmiş kalifiye gençler Batı ülkelerine yerleşmenin peşine düşmüş durumda. Gençlerimiz nefes alamaz duruma getirildi. Bu beyin göçü teknoloji çağında ülkemizi geride bırakacaktır. AKP resmen ülkenin geleceğini karartıyor” dedi.

Ankara – Recep Gören

Etiketler: beyin göçü
Okunma Sayısı: 1996
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı