"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gençlik Kongresi heyecanı başladı

06 Nisan 2019, Cumartesi 00:02
Yeni Asya Gazetesi ve Risale-i Nur Enstitüsü tarafından her yıl düzenlenmekte olan Risale-i Nur Gençlik Kongresi’nin onuncusu bugün masa çalışmaları ile başlıyor.

“Milliyetçilik” konusunun işleneceği kongrenin masa çalışmalarında hanımlar ve erkekler beş masada gün boyu çalışıp bildirilerini oluşturacaklar. Masa Çalışmaları’nın konu başlıkları şu şekilde: 

1. Masa: İnsani Değerler ve Milliyet,

2. Masa: Dünya Barışı ve Milliyet, 

3. Masa: İnsanlık Tarihi ve Milliyet,

4. Masa: Din ve Milliyet, 

5. Masa: Toplum, Devlet ve Milliyet.

Bildiriler yarın kamuoyuyla paylaşılacak

Hanımlar ve erkekler olarak ayrı yapılacak Masa Çalışmaları’nın ortak sonuç bildirileri 7 Nisan’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 10. Risale-i Nur Gençlik Kongresi’nde kamuoyuyla paylaşılacak. Pazar günkü program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak. Ardından açış konuşmaları, milliyetçilik konusunda sinevizyon gösterimi yapılacak. Mehmet Akça’nın ilahileriyle devam edecek programda gazetemizin Yazı İşleri Müdürü İbrahim Özdabak, “Çizgilerin Diliyle Milliyetçilik” konulu bir gösteri gerçekleştirecek.

Programda senaryosunu Serdar Beykoz’un, yönetmenliğini de Osman Gökmen’in yaptığı dört sahnelik bir tiyatro oyunu da sergilenecek. Uzun süredir çalışmaları devam eden tiyatroda Bediüzzaman’ın hayatından bölümler sahnelenecek. Programın sonunda ise Köprü Dergisi’nin düzenlediği makale yarışmasında dereceye giren dört kişiye ödülleri takdim edilecek.

Ankara – Yeni Asya

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2026
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı