"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hacı adayları dualarla veda ettiler: Mehmetçiklerimiz ölmesin artık

21 Ağustos 2015, Cuma 15:13
Yıllardır kendilerine sıra gelmesi için bekleyen hacı adayları, kafileler halinde kutsal topraklara gitmeye başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarını yolcu etmek için Yeşilköy Havalimanı'nda tören düzenledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu durum nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getiren hacı adayları, "Mehmetçiklerimiz ölmesin artık." diyerek bol bol dua edeceklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hacca gitmeye hak kazanan 59 bin 200 hacı adayından 8 bin 680'i İstanbul Yeşilköy ve Kurtköy Havalimanları'ndan kafileler halinde yola çıkmaya başladı. Hac kafilelerini yolcu etmek için Yeşilköy Dış Hatlar Gidiş katında resmi tören düzenlendi. Yıllardır kendilerine sıra gelmesi için bekleyen hacı adayları, kafileler halinde kutsal topraklara gitmeye başladı.

Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan törende konuşan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, hacı adaylarına hitaben, "Cenabı Allah hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin inşallah." dedi.

İstanbul'dan 34 kafile halinde 8 bin 680 hacı adayının gideceğini belirten Yaran, bu kişilerden 4 bin 997'sinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderileceğini söyledi.

ZOR GÜNLERDEN GEÇEN MEMLEKETİMİZ İÇİN HACI ADAYLARINDAN DUA İSTEDİ

Hacılar hitaben konuşmasında Yaran, "Orada kendinize, ailenize, milletimize, memleketimize dua ediniz lütfen. İslam dünyası büyük sıkıntılardan geçiyor. Türkiye’miz de önemli bir süreçten geçiyor. Bu sürecin iyi atlatılması iyi geçirilmesi güvenlik içinde olmamız çok önemli. Bu ülkenin güvenliği islam dünyası içinde çok önemli. Dualarınızı ihmal etmeyin. İçinizden geldiği gibi isteyin. Kendiniz, memleketimiz, aileniz ve hayırlısı için Allahtan isteyin. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum," dedi. 

Kimi 7 yıldır kimi de 9 yıldır hacca gitmek için sabırsızlıkla beklediğini dile getiren hacı adayları, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirip, Mekke'de ülkemiz için dua edeceklerini dile getirdi.

Hacı adayı Makbule Açıkgöz, duyduğu üzüntüyü "Mehmetçiklerimiz ölmesin artık." sözleri ile dile getirdi.

Okunma Sayısı: 1411
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı