"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Harekâtın sandığa etkisi kısa vadelidir

18 Ekim 2019, Cuma 11:00
Ekonominin seçmen davranışlarına etkisi konusundaki modeliyle tanınan Prof. Ali Akarca, Suriye’ye yapılan harekâtı değerlendirdi.

Harekâtın etkisinin seçmen davranışına etkisinin kısa vadeli olduğunu belirten Akarca, t24 haber sitesine yaptığı açıklamada, “Savaş olduğu sürece herkes hükümetin arkasında durur. Seçim bugün olsa, AKP kazanır, ancak aradan bir süre geçmişse seçmen unutur” dedi. Ekonomik büyümenin seçmen davranışındaki etkisinin önemini vurgulayan Akarca, “Ekonomik büyümesi için kaynakların artması ve etkin bir şekilde kullanılması gerek. Müzakere ortamı, parti içinde demokrasi lâzım. Bürokratların, milletvekillerinin korkmaması lâzım. Kurumlar arası müzakere ortamı ve karşılıkla denetleme mekanizmesi olursa ekonomi olumlu yönde etkilenir” diye konuştu. AKP’nin 2023 seçimindeki muhtemel oy durumunu yorumlayan Akarca, “Ekonomide kronik olarak büyüme sağlanamıyorsa, yolsuzluk varsa ve parti içindeki tutumlar değişmişse seçmen partisini kaybedebilir” yorumunu yaptı.

Okunma Sayısı: 542
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı