"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Her ziyaret sonrası Uygurlara baskı arttı

11 Haziran 2024, Salı 00:03
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Çarşamba günü Çin’e yaptığı üç günlük resmi ziyareti tamamlarken Çin’in batısındaki Şincan Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan Urumçi ve Kaşgar’ı ziyaret etme hayalini gerçekleştirdiğine dair bir X paylaşımı yapmıştı.

Uygurlar iade mi edilecek?

 

VOA Türkçe’nin haberine göre, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyesi Abdurreşit Celil Karluk’a göre geçmişte üst düzey Türk yetkililerin “Doğu Türkistan’a” yaptıkları her ziyaretin ardından Uygurlar’a yönelik baskılar giderek arttı. “2000’li yılların başından 2012 yılına kadar, aralarında Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu en az dört üst düzey Türk hükümet yetkilisi Doğu Türkistan’ı ziyaret ettiğini” hatırlatan Karluk, “Sonuç olarak Uygurlar artan baskıya ve Erdoğan’ın 2012’deki ziyaretinden bu yana devam eden soykırıma maruz kaldı” dedi. Karluk’a göre, gelişmekte olan ve ekonomik sorunlarla boğuşan bir ülke olarak Türkiye, Çin’in Kuşak ve Yol Girişimi’nden faydalanmak istiyor. Buna karşılık Çin, yabancı diplomatların “soykırım suçlamalarına karşı koymak için Doğu Türkistan’a yaptıkları ziyaretleri” normal durumun bir kanıtı olarak göstererek kullanmayı amaçlıyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2345
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı