"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hollandalı gazeteci sınır dışı edildi

09 Eylül 2015, Çarşamba 16:04
Türkiye'de çalışan, geçtiğimiz günlerde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink'in sınır dışı edilme talebiyle Hakkari Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü bildirildi.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan gözaltına alındıktan sonra savcılıkça serbest bırakılan Hollandalı gazeteci Frederike Hanneke Geerdink sınır dışı edilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.

22 Ağustos ile 20 Eylül tarihlerinde, "özel güvenlik bölgesi" ilân edilen Yüksekova'nın Gürkavak bölgesine girerek "barış çadırı" adıyla kamp kuran ve 5 Eylül'de "terör örgütüne yardım etmek" suçundan gözaltına alınan 32 kişiden Hollandalı gazeteci Geerdink'in sınır dışı edilmesine karar verildi.

Geerdink, İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan 32 şüpheliden, aralarında Geerdink'in de olduğu 6 kişi savcılık tarafından serbest bırakılmış, 26'sı da tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkarılmıştı.

Nöbetçi mahkemenin sorguladığı 26 şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AA

Okunma Sayısı: 2031
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı