"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hüsnü Bayramoğlu Ağabey dualarla uğurlandı

20 Nisan 2021, Salı 18:42
Büyük İslam Alimi ve Mütefekkiri Bediüzzaman Said Nursi’nin Talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu Ağabey dualarla uğurlandı.

Hüsnü Bayramoğlu Ağabeyin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Hüsnü Bayramoğlu, Eyüpsultan Camisi'nde cenaze namazının kılınmasının ardından Bediüzzaman Said Nursi'nin diğer Talebelerinin de bulunduğu Eyüpsultan Kabristanı'na, Abdullah Yeğin Ağabeyin yanına defnedildi. Bir süredir hastanede tedavi gören Hüsnü ağabey 18 Nisan Pazar akşamı vefat etmişti. 

SOYLU DA CENAZEYE KATILDI

Hüsnü Bayramoğulu Ağabeyin cenaze namazına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı.

Kalabalık bir cenaatin iştirak ettiği namaz sonrası cenaze arabasıa konulan tabut, Eyüpsultan Mezarlığına götürülüp dualarla defnedildi.

VASİYETİ ÜZERİNE KELİME-İ TEVHİD

Hüsnü Bayramoğlu Ağabeyin mezarı başında Bakara Suresi'nin okunması ve 70 bin kelime-i tevhid çekilmesini vasiyet ettiği belirtildi. Definden sonra hafızlar sırayla bölüşerek Bakara Suresi'ni okudu ve ayrıca 70 bin kelime-i tevhid çekildi.

Fotoğraf: Barla Günlüğü Facebook Sayfası

***

13 yaşında iken Üstad Bediüzzaman’ı ziyaret etmiş

Hüsün Bayramoğlu 15 Şubat 1935’de Safranbolu’da doğdu. 13 yaşında iken Emirdağ’da Üstad Bediüzzaman’ı ziyaret etmiş ve 15 yaşına geldiğinde Bediüzzaman’ın bizzat hizmetinde bulunmaya başlamış; 1950’den 1960’a kadar, Üstad’ın hizmetinde bulunmuş; en son seyahatlerinde ve Urfa yolcuğunda Üstad’a refakat etmiş; vefatı vaktinde de Üstad’ın hizmetini ifa ederek son nefesine kadar yanında bulunmuştur.

Okunma Sayısı: 3442
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı