"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İdare mahkemeleri adeta 'memurlara' çalıştı

17 Mayıs 2016, Salı 11:21
İdare mahkemeleri, geçen yıl en çok memurlarla ilgili işlemler için hüküm tayin etti. En az idari dava görülen il Tokat oldu.

Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünün, geçen yılın yargı istatistiklerinden oluşan "Adli İstatistikler 2015" kitabından derlediği bilgilere göre, idare mahkemelerinde 2015 yılı içerisinde 183 bin 983 dava açıldı.

Geçen yıl, önceki yıldan devreden ve bozularak gelen dosyalarla idare mahkemelerindeki dava sayısı 299 bin 26 oldu. Bu davalardan 190 bin 525'i ise karara bağlandı.

En çok dava memur işlemlerinden

Dava türleri bakımından Türkiye'de 2015 yılında en çok "memur işlemleri" ile ilgili dava açıldı. Bu işlemlerle ilgili, yeniden yargılama yapılmak üzere bozularak gelen dosyalar ve yıl içinde açılanlarla geçen yılki dava sayısı 55 bin 958'e ulaştı. İdare mahkemeleri, memurlarla ilgili çeşitli nedenlerle açılan 2011 yılı öncesindeki davalarla geçen yıl 59 bin 15 davada karara hükmetti. Buna göre, geçen yıl açılan 31 bin 627, 2014'te açılan 26 bin 227 dava sonuçlandırıldı.

AA

Okunma Sayısı: 1474
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı