"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Interpol'e BAE'li başkan

25 Kasım 2021, Perşembe 13:19
Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) Başkanlığına Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Ahmed Nasser Al Raisi seçildi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Interpol 89. Genel Kurul Toplantısı'nın 3. gününde yeni genel başkan ve icra kurulu üyelerinin seçimine başlandı.

Yapılan oylama sonucu Birleşik Arap Emirlikleri'nden Ahmed Nasser Al Raisi, Interpol'ün yeni başkanı seçildi.

Interpol'ün resmi Twitter adresinden yapılan açıklamada, Al Raisi'nin 4 yıl boyunca başkanlık görevini sürdüreceği kaydedildi.

Al Raisi, İngiliz akademisyen Michael Hedges ve BAE'li muhalif Ahmed Mansur gibi siyasi tutuklulara işkence edilmesinden sorumlu tutuluyor.

Genel kurul öncesi Fransız milletvekilleri Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un doğrudan müdahil olmasını isterken Alman milletvekilleri Al Raisi'nin adaylığının Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi'ne aykırı olduğunu savunarak seçilmesinin Interpol'ün saygınlığına darbe vuracağını belirtmişti.

 

Euronews Türkçe

Etiketler: Interpol, BAE, başkan
Okunma Sayısı: 1351
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Adil

    25.11.2021 13:34:27

    Buna en çok sevinen rte olacak, sedat pekeri getirtip kahraman olması için yam bir fırsat. tabiki bı da dış güçlerin yardımıyla her zamanki seçim önceleri gibi

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı