"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İran sınırına da mı duvar?

11 Mayıs 2017, Perşembe
PKK ve IŞİD’in sınır hattından Türkiye’ye sızmasını önlemek ve Türkiye’deki terör faaliyetlerinin önüne geçmek için Türkiye-Suriye sınırına örülen duvarın Türkiye-İran sınırına da örüleceği ileri sürüldü.

Emekli Kurmay Albay ve Esenyurt Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğr. Üyesi Yrd. Doç Dr. Savaş Biçer, Amerika’nın Sesi’ne bu konuda değerlendirmelerde bulundu. İran sınırında da Irak sınırında da sınır hattı çizilirken tepelerin zirve noktalarından, su bölümü çizgilerinden geçirilerek yapılmış olduğunu belirten Yrd. Doç Dr. Savaş Biçer, kayalık alanlarda, hudut taşları ile belirlenmiş olan sınırın çok büyük bir bölümünde, dik ve sarp bölgeler olması sebebiyle, bir hudut taşından diğerini görme imkanı bile bulunmadığını kaydetti. Biçer, özellikle İran, Irak, Suriye üçlü sınırının olduğu ve hemen güneyinde de Kandil Dağı’nın bulunduğu bölgede sınırın çok sarp olduğunu ve teröristlerin çok yoğun olarak bu alanları kullandıklarını kaydetti. Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin söz konusu sınır hattına duvar örülmesi konusunda bir başvurusunun, talebinin olduğunu düşünmediğini ifade eden Savaş Biçer, siyasî iradenin tamamen bir tedbir olarak mahalli idarelerle, yerel yönetimlerle veya bölge valilikleri ile görüşerek almayı düşündü

Etiketler: iran, duvar, sınır
Okunma Sayısı: 2762
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    11.5.2017 06:45:25

    İTTİHAD-I İSLAM diye diye sözleriyle mangalda kül bırakmıyanların memleketi DUVARLARLA örüp kardeş ülkelerle aşılmaz hale getirmeleri ne hazin ve ibretlik haldir.UTANÇ DUVARI YIKILALI 30 yıla yaklaşırken bu duvar UTANILACAK,YÜZLERİNE DAHİ BAKILMAYACAK alil kafaların eseri olarak tarihte yerini alıyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı