"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘İşkence yapılan bir ülkeye kişi iade edilemez’

05 Şubat 2019, Salı 15:22
Türkiye’nin, Mısır’a iade ettiği Mısırlı genç Muhammed Abdulhafiz Hüseyin’in, uçakta ters kelepçe takılıp koltuğa bağlanmış haldeki görüntüsü ortaya çıktı.

Geçen günlerde İstanbul Yeşilköy Havalimanı’na gelen ve idamla yargılanan Muhammed Abdulhafiz Hüseyin’in, Mısır’a iade edildiği belirtilmişti. İdamla yargılanan Hüseyin’in, iade sürecinde uçakta çekilen bir fotoğrafı da ortaya çıktı. Fotoğrafta, uçakta koltuğa bağlanan Hüseyin’in, ellerine de ters kelepçe vurulduğu görülüyor. İade kararına ise birçok kesimden tepki gelirken, hukukçu Adem Sözüer, “İade reddedilmeli, koşulu varsa kişi Türkiye’de yargılanmalıydı” dedi. Sözüer twitter hesabından şu mesajı paylaştı; “Darbeye direnenin katledildiği, rejimi karşıtına ölüm cezasının verildiği, işkence ve kötü muamelenin yapıldığı bir ülkeye kişi iade edilemez! Bu iade hukukumuza ve tarafı olduğumuz uluslararası antlaşmalara aykırıdır. İade reddedilmeli, koşulu varsa kişi Türkiye’de yargılanmalıydı.”

Etiketler: türkiye, mısır, iade
Okunma Sayısı: 3159
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı