"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsmet Berkan: Kabataş'ta yanılmışım, özür diliyorum

24 Mart 2015, Salı 09:31
Gazeteci İsmet Berkan, Gezi olayları sırasında Kabataş'ta yaşandığı iddia edilen darp ve taciz olayıyla ilgili attığı tweetler nedeniyle özür diledi.

İsmet Berkan, Gezi olayları sırasında Zehra D. adlı başörtülü bir genç kadının Kabataş’ta tacize uğradığı iddiasının “gerçek” olduğunu savunan tweet’ler atmıştı. Berkan, 12 Haziran 2013'de “Çok ama çok acı bir öykü. Maalesef gerçek” diye yazmış; ardından da “MOBESE görüntüleri dahil pek çok şey var, savunulur tarafı olmayan bir olay” tweet’i atmıştı. Berkan, “Siz izlediniz mi?” sorusuna da yine Twitter’da “Evet” yanıtını vermişti.

Geçtiğimiz yıl Kanal D Haber'de Kabataş'la ilgili görüntü kaydı çıkmış, sözü edilen darp ve taciz olayının yaşanmadığı anlaşılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de Emniyet'in Kabataş raporu yayınlandı. Raporda da yine böyle bir olayın yaşanmadığı vurgulanıyordu.

Görüntü ve Emniyet'in raporunun ardından sosyal medyada tepkilerin artmasının üzerine Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici şunu yazdı: 

''Bir gazetecinin tweet’leri ile yazısı arasında okur nezdinde bir fark olmaz. Yazar kimliğinin sorumluluğu Twitter’da da devam eder. Yeterince araştırmadan yazmamak, iyi düşünmek, sözcükleri özenle seçmek zorunludur.

Kaldı ki, Berkan’ın attığı o tweet’lerin ne denli etkili olduğu ortada. “İki tweet” deyip geçmek mümkün değil. Aksini söylemek, Berkan’ın yazar kimliğine ve yazdığı gazete olarak da Hürriyet’e haksızlık olur.

O yüzden Berkan’a düşen, toplumsal çalkantının zirve yaptığı o günlerde attığı iki tweet’in önemini kabul edip, yüzleşmesi. O tweet’leri neden, niçin, hangi görüntülere dayanarak yazdığını samimi bir dille okurlara açıklaması, yanlış yaptığına inanıyorsa da özür dilemesi en doğrusu...

Aksi halde bu eleştiriler sürüp gidecek. Üstelik bu konu Hürriyet açısından da sıkıntı meydana getiren bir noktaya geldi. Hem de hiçbir sorumluluğu olmamasına rağmen...''

KÖŞE YAZISINDA ÖZÜR DİLEDİ

Bu yazının ardından İsmet Berkan, bugünkü köşe yazısında Kabataş için attığı tweetler nedeniyle özür diledi.

İşte yazının ilgili bölümü:

''Kabataş...Yanılmışım.

Lafı dolandırmadan söyleyeyim: Birçok kişinin güvenini sarstığım ve onları hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm. Bu satırları okuyanlar da lafı dolandırmadan anlasınlar; “Aslında şunu diyor”, “Yok canım böyle demek istiyor”, “Öyle değil böyle” falan yok.Üzgünüm.

Ve özür diliyorum.'' 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

Okunma Sayısı: 2265
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı