"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kamu hizmetinde çifte maaş alanlara tepki

02 Ağustos 2019, Cuma 13:53
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in yönetim kurulu üyesi olduğu iki ayrı şirketten de maaş aldığı iddia edildi.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk haberine göre, 31 Mart’ta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Güler, yönetim kurulu üyesi olduğu şirketlerden istifa etmedi. Güler’in Turkcell ve Çin bankası ICBC'de yönetim kurulu üyelikleri sürüyor. Eski Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Güler'in biri emekli maaşı olmak üzere 4 maaş aldığı ileri sürülen haberde Güler’in de konuyla ilgili açıklamasına yer verildi:

Ben bu görevlerde ülkeme katkı sağlamak için bulunuyorum. Ülkemize faydamız olduğu için oralarda görev aldık. Her iki kuruma da yazı yazdım ayrılmak istediğimi bildirdim, cevap bekliyorum.

Kamu ve özel sektör arasında tercih yapmalı

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel,  Güler’in 2 ayrı yönetim kurulu üyeliğinden de ayda 200 bin lira ücret aldığını iddia etti. Adıgüzel, Hilmi Güler’in bir tercih yapmak zorunda olduğunu da söyledi:

Başkan seçilmesinin üzerinden 4 ay geçti. Kamu ile özel sektör arasında tercih yapsın. O yapmıyorsa partisi buna el atsın. Yöneticisi olduğu kuruluşların belediye ile ilgili bir işi olduğunda nasıl tavır alacak?

Özgür Özel, Fahrettin Altun'un da çift maaş aldığını söyledi

Bir çifte maaş iddiası da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi. Kamudaki çift maaş ödemeleriyle ilgili tartışmaları da değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özel Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yönetim kurulu üyesi olduğu Borsa İstanbul’dan ikinci bir maaş aldığını iddia etti.

Özel, Altun’un eşi Fatma Nur Özel’in de hem akademisyen maaşı aldığını, hem de yönetim kurulu üyesi olduğu Türk Hava Yolları’ndan maaş aldığını ileri sürdü.

Okunma Sayısı: 1607
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı