"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kaybedeceği tartışmaya girdi

11 Aralık 2019, Çarşamba
Eski AKP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Medyascope’tan Batu Bozkürk’ün konuğu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkındaki “dolandırıcılık” açıklamalarını yorumlayan Üstün,” Ben cumhurbaşkanın bu tartışmayı sürdüreceğini tahmin etmiyorum. Çünkü kaybedeceği bir tartışmayı açtı. Bir defa dürüstlük üzerinden bir tartışma oluşturdu...Muhafazakar kesimin belki de ender ürettiği değerlerden bir tanesi de Şehir üniversitesi’dir. Şehir üniversitesi daha çok muhafazakar kesimin, farklı kesimlerin bir araya gelerek kurduğu tam bir üniversite mantığıyla yönetilen bağımsız bir kurumdur. Böyle bir kurumu siyasi endişelerle yok etmek üzere yola çıkmış bir hareket var şu anda. Davutoğlu mevcut yasaya göre üniversiteye bir yer vermiş. O üniversite Davutoğlu’nun mu? Hayır. Orayı bağımsız bir mütevelli heyet yönetmektedir. Ve dünyanın en saygın üniversiteleri haline gelmiştir. 7-8 bin öğrenci okuyor. İçerisindeki kütüphane, Türkiye’nin en değerli kütüphanelerinden birisi haline geldi. Evet, arazisi çok değerli. Belki de buradan hayıflanıyorlar. Yani bu araziyi nasıl biz elden kaçırmışız diyorlar. Acaba biz burayı rezidanslar yapamaz mıydık diye hayıflananlar olabilir” dedi.

İstanbul - Yeni Asya

Okunma Sayısı: 4542
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı