"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kenan Evren Bulvarı'nın ismi değiştirildi

11 Ağustos 2016, Perşembe 11:53
Adana'da Kenan Evren Bulvarı'nın adı Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirildi. Kenan Evren yazan levhalar söküldü, yerine yenileri monte edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, ağustos ayı ilk olağan toplantısında 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasını oy birliğiyle kınarken, MHP'li Başkan Hüseyin Sözlü'nün teklifiyle 12 Eylül 1980 askeri darbesinin lideri Kenan Evren'in adını taşıyan bulvar adının Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı. Meclis kararına göre, Çukurova İlçesi'ndeki Kenan Evren Bulvarı ile devamındaki Adnan Kahveci Bulvarı, yeni yapılacak Devlet Bahçeli Köprüsü'nü takiben Yüreğir İlçesi'ndeki Yeşil Bulvar'a bağlandı. Bu üç bulvara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adının verilmesine ilişkin teklif Meclis üyelerince oy çokluğuyla kabul edildi.

LEVHALAR YENİLENDİ

Meclis kararının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik ve Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü ekipleri ve zabıta ekipleri Toros ve Mahfesığmaz mahallelerinden geçen bulvarda Kenan Evren yazan levhaları söktü. Görevliler, aynı gün Devlet Bahçeli Bulvarı yazan levhaların montajını gerçekleştirdi.

'TÜRKİYE'NİN EN UZUN BULVARI'

Başkan Sözlü, Adana'ya kazandırdıkları Devlet Bahçeli Bulvarı'nın toplam uzunluğunun 9 bin 950 metre olduğunu, Van'daki 7 kilometrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun bulvarı olarak kabul edilen İskele Caddesi'ni geride bıraktığını bildirdi. Başkan Sözlü, "Bin 625 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğindeki Devlet Bahçeli Köprüsü'nü 2018'in ilk aylarında tamamlamış olacağız. Adana'nın itibar abidesi bu köprünün hizmete girmesiyle Devlet Bahçeli Bulvarı toplam 9 bin 950 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun bulvarı olacak. Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde yaşayan hemşehrilerimizin ulaşımını kolaylaştıracak"dedi.

DHA

Etiketler: adana, kenan evren, bulvar
Okunma Sayısı: 2231
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı