"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kentsel dönüşümü de yanlış anlamışsınız?

20 Temmuz 2017, Perşembe
Kentsel dönüşümün güçlü binalar yapmaktan ibaret olmadığını belirten Kadıoğlu, “Kentsel dönüşüm ile şehirler muhtemel en üst doğal afetlere dayanıklı olarak inşa edilmeli” dedi.

İstanbul’da etkisini gösteren ve sel baskınlarına sebep olan şiddetli yağışların ardından belediyecilik ve alt yapı soruları tekrar gündeme geldi. Uzmanların birçoğu yaşanan durumu tabiatın dengesini bozan betonarme yapılaşmaya bağlarken, kentsel dönüşümde yapılan yanlışlara da vurgu yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, “Bugün kentsel dönüşümü sadece ‘güçlü binalar inşa etmek’ olarak anlıyoruz. Kentsel dönüşüm ile şehirler muhtemel en üst doğal afetlere dayanıklı olarak inşa edilmeli” diyor. 

Güçlü binalar yapmakla iş bitmiyor

Yaşanan sel felâketinin ardından açıklama Yeni Şafak’a açıklama yapan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, “İstanbul, 2009’da Ayamama Deresi’nin de taşmasıyla büyük sel yaşamıştı. Bu sefer benzer durum olmadı, ama yağış miktarı çok yüksekti. İklim değişiyor, ancak önlemler, çözümler değişmiyor. Küresel ısınma kutuplardaki buzulların erimesinden ibaret değil. Bugün kentsel dönüşümü sadece ‘güçlü binalar inşa etmek’ olarak anlıyoruz. Kentsel dönüşüm ile şehirler muhtemel en üst doğal afetlere dayanıklı olarak inşa edilmeli” tavsiyesinde bulundu.

Her yıl tamirata büyük paralar harcanıyor

Kadıoğlu, “Japonlar bin yıllık sel ihtimaline karşı altyapı kurarken, bizde son birkaç yılın ortalamasına göre altyapı kuruluyor. Bir ülkenin kalkınması altyapıdan başlar. Maliyet çok yüksek diye bin yıl çalışacak sistemi kurmayanlar, her yıl tamirata harcadıkları parayla daha büyük harcama yaparlar” diye konuştu. 

Etiketler: kentsel dönüşüm
Okunma Sayısı: 2863
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    20.7.2017 08:22:26

    KENTSEL DÖNÜŞÜM adı altında AKP resmen geleceğide yokediyor.Düşünün dün 5-8 katlı binaların olduğu yerde 8-12 metre genişliğinde sokak veya caddeler var iken artan araç sayısıyla bu yollar dar geliyor ve trafik çekilmez halde idi.Siz dönüşüm adı altında aynı sokak ve cadde genişliğine 10-15 kat vererek sıkıntıyıda arttırıyor,kenti de yaşanılmaz hale getiriyorsunuz. ŞEHİR PLANCILARI sesiniz çıkmıyor. MÜTEAHHİT arkadaşım elbette para kazanacaksın,ticaret erbabısın amma bu KATLİAM ve ŞEHİR CİNAYET ine alet olma.

  • Dereli

    20.7.2017 06:03:11

    Altı yok,üstü çok rant sel bir dönüşüm tabiatı ve sosyolojiyi dikkate almayan kabasofta iğreti estetikten uzak fastfood yapılaşma ,sadece eve değil kafamı sokacak mekanım olsun mantığında yapılan birbirinin aynısı kopyalar.Ama alanın ve satanın memnun olduğu bir yerde kelimeler kifayetsiz kalıyor mesele zihin sel,duygu sel,ruh sel,fizik sel vesselam

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı