"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kim inanır reform yapılacağına?

26 Kasım 2020, Perşembe 21:36
Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, hükümetin yapmayı planladığı reformların inandırıcı bulunmadığını, dövizdeki yeni artışın bunu işaret ettiğini yazdı.

Taşgetiren, “Yargı reformu olsa bile bu Kavala ve Demirtaş’a uygulanmayacak” mı diyoruz? Devam eden bir dava ile ilgili konuşulmayacaksa, Kavala ve Demirtaş’ın iddianamelerini Meclis kürsülerinden ya da TV ekranlarından yazmak ne oluyor? “Uzun tutukluluk adil yargılanmaya aykırı ama bizim sevmediğimiz insanlara yönelik uygulanırsa ona ses çıkarmamak lazım, hatta tutukluluk halini kaldırmayı düşünecek olanların önünü kesmek lazım”, öyle mi?” diye sordu. “İşte öngörülebilirliğin patladığı yer burası” diyen Taşgetiren, şu şekilde devam etti: “Hukuka güvenin patladığı yer… Dışardan bakıldığında “Siz hukuk reformu falan yapamazsınız” denilen yer burası. Ortada Anayasa Mahkemesi kararı var, AİHM kararı var ve Adalet Bakanı “bu kararlar uygulanmazsa hukuk devleti olunamayacağı”nı söylüyor ve siz, en tayin edici makamlardan reformun getireceği sonuçların önünü kesiyorsunuz, kim inanır reform yapılacağına?

Okunma Sayısı: 3779
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ÖMER MURAT UYGUN

    27.11.2020 08:44:04

    Akıl-İlim-Cesaret-Sevgi-Kardeşlik-Adalet

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı