"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kimse Yok Mu, Cizre'de 150 aileye yardım ulaştırdı

12 Mart 2016, Cumartesi 14:41
Şırnak, Cizre'de 14 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağı, bölgedeki operasyonların ardından sona erdi. Çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Cizreliler 79 gün sonra evlerine dönebildi.

Güvenlik güçleri ile PKK Teröristleri arasında yoğun çatışmalar yaşanırken en çok zararı gören ise sivil masum vatandaşlar oldu. Çatışma süresince evlerinden uzaklaşmak zorunda kalan vatandaşlar, geri döndüklerinde çatışmalardan geriye kullanılamaz hale gelen evleriyle karşılaştılar. 

Halkın evlerine dönmesinin ardından Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerini ziyaret eden Kimse Yok Mu Derneği Mardin Temsilciliği, yapılan incelemeler sonrası 150 muhtaç ve mağdur aileye bulgur, mercimek, makarna, nohut, kuru fasulye, şeker ve ayçiçek yağından oluşan 20 kg’lık gıda paketleri dağıttı.

Yoğun çatışmalar sonrası harabeye dönen evlerinde kalamayan vatandaşların gıda sıkıntısını göz önünde bulundurduklarını söyleyen KYM Mardin Temsilci Behçet Aydın, yapılan yardımların devam edeceğini belirtti. Aydın, ‘Bölge halkı çok zor durumda. Gittiğimiz her evde, evler gibi yıkılmış insanlar gördük. Her yıkıntının önünde çaresizce bekleyen, aç ve muhtaç insanlar var. Şimdi onların yanlarında olma ve yaralarını sarma zamanı.’ dedi.

‘Siz daha önce de başım sıkıştığında bana yardım etmiştiniz! Bizi yine unutmadınız’

Aydın sözlerine şöyle devam etti: ‘Yardım götürdüğümüz bir evde yaşlı bir amcamız: ‘Siz kimsiniz?’ diye sordu. ‘Biz Kimse Yok Mu Derneği’nden geliyoruz’ dediğimizde, ‘Ben bilemedim sizi ama Allah razı olsun sizlerde. Şu zor zamanlarımızda yanımızda oldunuz.’ dedi ve bizi uğurladı. Evden uzaklaşmak üzereydik ki ‘Durun bekleyin’ diye bir ses duyduk. Sese doğru döndüğümüzde biraz önce konuştuğumuz amcanın seslendiğini fark ettik. Amca yanımıza geldi ve ‘Kusura bakmayın ben ilk önce sizi hatırlayamadım. Ama şimdi çok iyi hatırlıyorum, siz daha önce de sıkıntı çektiğimiz zamanlarda bize yardım etmiştiniz. Allah sizden ebeden razı olsun bizi yine unutmadınız’ diyerek bizi uğurladı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2928
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı