"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Kırat' amblemi sadece DP'nin

24 Aralık 2014, Çarşamba 10:51
Anayasa Mahkemesi, Demokrat Parti'nin başvurusu üzerine, Doğru Yol Partisi (DYP) ve Muhafazakar Yükseliş Partisi'nin (MYP) "kırat"ı kullanmamasını kararlaştırdı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Anayasa Mahkemesi kararına göre, Demokrat Parti Genel Başkanlığı, DYP'nin isim, amblem ve rumuzunun, MYP'nin ise "kırat" logosunu kullanmasının iltibasa yol açtığı gerekçesiyle hükümsüzlüğünü ve siyasi partiler sicilinden terkini istedi.

Bu istem üzerine tarafların savunmalarını değerlediren Yüksek Mahkeme, Demokrat Parti'nin, DYP'nin isim ve rumuzunun hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terkine ilişkin istemini oy birliğiyle reddederken, DYP ve MYP tarafından kullanılan amblemin hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terkine oy çokluğuyla karar verdi.

Üyelerden, Serruh Kaleli, Alparslan Altan, Osman Alifeyyaz Paksüt, Recep Kömürcü, Engin Yıldırım, Erdal Tercan ile Zühtü Arslan kararda karşı oy kullandı. (AA)

Okunma Sayısı: 6025
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kulhan Bey

    25.12.2014 09:35:48

    Kırat demokratlarındır. bu zamanda bereket atın perçemindedir...

  • Ali KANDİL

    24.12.2014 11:23:41

    Önemli bir fitne mahkeme süreciyle giderilmiş oldu.Geriye ise, sahte kıratlar ve sahte demokratlarla kafası karıştırılmış olan merkez sağın ve milletimizin gerçek demokratlara yönelmesi kaldı...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı