"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KÖİ projelerine araştırma istemi Meclis’te

22 Eylül 2019, Pazar 22:52
CHP, Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) kapsamında gerçekleştirilen projelerin, kamu bütçesine çıkaracağı yüklerin ve kamu zararıyla şirketlere yapılacak garanti ödemelerinin Meclis’te araştırılmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, devletin yerine getirmesi gereken birçok zorunlu kamu hizmetine yönelik yatırımların, son yıllarda artan bir ivmeyle, KÖİ adı altında özel sektöre yaptırıldığı belirtildi. Gerekçede, Türkiye’nin, 2014-2018 yıllarını kapsayan dönemde Avrupa’da en fazla KÖİ projesini uygulamaya koyan,  Brezilya, Hindistan ve Çin’den sonra dünyada en fazla KÖİ yatırımı yapılan ülke konumunda olduğu ifade edildi. Türkiye’de 67’si 1986-2001 yılları arasında, 176’sı ise 2003’ten sonra olmak üzere toplam 243 KÖİ projesi uygulandığı, bu projelerin toplam yatırım değerinin 64,9 milyar dolar olarak açıklandığı vurgulandı.

AA

Okunma Sayısı: 601
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı