"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kolin Grubu Soma'ya 60 bin zeytin ağacı dikiyor

27 Aralık 2014, Cumartesi 14:30
Kolin Şirketler Grubu Enerji Başkanı Murat Zekeriya Aydın, Soma'da hayata geçirmeyi planladıkları termik santral projesiyle ilgili, "Hiçbir zaman, zeytincilik ve santral yatırımı arasında tercih yapma noktasında olmadık, eş zamanlı olarak ikisinin de geliştirilebileceği inancıyla projelerimizi geliştirdik" dedi.

Soma ve çevresinde 60 bin zeytin ağacının dikilmesini öngören, Kolin Şirketler Grubuna bağlı Hidro-Gen AŞ ile Soma Belediyesi ve Ziraat Odası arasında imzalanan protokoller uyarınca ilk zeytin fidanları, Avdan Mahallesi Kurtyeri mevkisindeki tahsisli arazide törenle dikildi.

Kolin Şirketler Grubu Enerji Başkanı Murat Zekeriya Aydın, törendeki konuşmasında, hiçbir zaman maden, santral ve zeytin arasında herhangi birini seçme veya öteleme noktasında olmadıklarını söyledi.

Termik santral ihalesini kazanınca, çevreye uyum bakımından dünyada emsal gösterilecek, Türkiye'de de ilk olacak yüksek teknoloji ürünlü santral yatırımını kazandırmayı Soma ve ülkeye kazandırmayı hedeflediklerini belirten Aydın, 1 milyar dolarlık yatırımla projenin hayata geçirilmesiyle inşaat boyunca 2 bin, santralin çalışacağı 30 yıl boyunca da bin kişiye istihdam sağlayacaklarına dikkati çekti.

"Hiçbir zaman, zeytincilik ve santral yatırımı arasında tercih yapma noktasında olmadık, eş zamanlı olarak ikisinin de geliştirilebileceği inancıyla projelerimizi geliştirdik" ifadesini kullanan Aydın, bu doğrultuda, santral sahasında bulunan zeytin ağaçlarının 10 katı anlamına gelen 60 bin fidanı, çok daha sağlıklı gelişim gösterecekleri uygun ortamlarda dikmeyi taahhüt ettiklerini kaydetti.

Aydın, istihdamın, Soma'nın en büyük sorunu olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İstihdam sıkıntısını aşabilmek için bu ve benzeri projeler, bir an önce hayata geçirilmeli. Bin 500 kişinin işsiz kalması, binlerce kişinin bundan etkilenmesi, kişisel menfaatleri bakımından belli azınlığa fayda sağlıyor olabilir. Bu yatırımları durdurmak belli kişilerin menfaatine gelse de Soma ve ülkenin menfaatine değildir."

Belediye Başkanı Hasan Ergene de Kolin Grubu'nun termik santraliyle 150 milyon tonluk kömür rezervinin ülke ekonomisine kazandırılacağını belirterek, bu nedenle gönülden destekledikleri projenin önündeki engellerin kaldırılmasını dilediklerini söyledi.

Kesilen 6 bin ağaç yerine 60 bin ağacın yeşereceğini ifade eden Ergene, bu fidanların, termik santralin olumsuz etkilerinin gözlenmeyeceği bölgelere dikileceğini aktardı.

Okunma Sayısı: 2161
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı