"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Konut üretimi durma noktasında

27 Mayıs 2024, Pazartesi 21:01
Konut fiyatlarındaki artış enflasyonun altında kalmaya devam ederken, sektörün önemli göstergelerinden biri olan Merkez Bankası (TCMB) Konut Fiyat Endeksi (KFE), fiyatlardaki reel düşüşün yüzde 16’yı aştığını ortaya koyuyor.

Son aylarda konuta olan talebin azalmasıyla birlikte, konut satış fiyatlarının reel olarak gerilediği görülüyor. Veri analiz şirketi Endeksa’dan alınan bilgilere göre, son bir yılda konut fiyatlarındaki artış yüzde 54 olarak gerçekleşti. Ancak, aynı dönemde enflasyon yüzde 69,8 oranında artarak, reel fiyatlardaki düşüşün yüzde 15,8 olmasına neden oldu. Ekonomim’in haberine göre Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkul sektöründe krediye ulaşımın zorlaşması nedeniyle nakit gücünün hakim olduğu bir dönemin yaşandığını belirtti. Öğüt, bu baskının özellikle yüksek segmentteki konutlarda fiyatları aşağıya çektiğini dile getirdi. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 995
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    28.5.2024 08:18:54

    Eksiği,yanlışları izale edilmesi gerekir,suç ve kusuru olanlara ceza verilmesi mümkün iken ülkede yapı kooperatifçiliğini bitiren, ihtiyacı olan vatandaşa mesken finansman desteği vermek varken birden fazla meskeni olanalra ve sıfır mesken şartı ile yandaş müteahhitlerine destek veren bir kafanın gelip-dayandığı çıkmaz sokak oldu. Kentsel dönüşüm adı altında vatandaşa fırsat,imkan tanıyoruz derken bağış adı altında milyon-milyarları götürenelrin kalkıp kira artışı,ulaşılmaz hale gelen mesken sahibi olma ve yürüyen-istikrarlı gitmesi münkün olan bir sektörü batıracak hale getirmelerine şaşmıyoruz. ADALET olmayan yerde ot bitmez demişler. Otun bitmediği yerde konut bitermi,asla.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı