"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KPSS iddianamesi kabul edildi

25 Aralık 2015, Cuma 17:44
2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili 230 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, eski ÖSYM başkanları Ünal Yarımağan ve Ali Demir başta olmak üzere 230 şüpheli yer alıyor. Bin 421 sayfalık iddianamede ÖSYM ve Maliye Bakanlığı'nın da yer aldığı 272 müşteki bulunuyor. Dosya kapsamında ise 54 kişi tutuklu. 

230 şüpheliden 15’ine terör örgütü kurmak ve yönetmek, kamu kurumunun zararına zincirleme dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik; 202’sine terör örgütüne üye olmak kamu kurumu zararına zincirleme dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik; 4’üne örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, suç dillerini yok etme, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, görece ilişkin sırlarında açıklanması; 1’ine suç delillerini yok etmek; 8’ine ise kamu kurumunun zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik suçlamaları yöneltildi. 

İLK CELSE 21 MART 2016'DA

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin, 230 kişi hakkında açılan davanın ilk celsesini 21 Mart 2016 Pazartesi görecek.

Edinilen bilgiye göre, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin ve 230 kişi hakkında açılan davanın ilk celsesini 21 Mart 2016 Pazartesi görecek Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, davaya takip eden günlerde de devam edecek.

Mahkeme, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme ile zincirleme biçimde resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlamaları yöneltilen sanıklardan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğinin Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen, eski Rektör Şerif Ali Tekalan ile Cemil Koca hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Ayrıca mahkeme, dava konusu sınavla memuriyete atanan sanıklar nedeniyle, kamunun ne kadar zarara uğradığının da Maliye Bakanlığından sorulmasını kararlaştırdı.

Etiketler: kpss, iddianame
Okunma Sayısı: 1755
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı